Kjørte i fylla med datteren

Faren var beruset da han kjørte i Bergens gater med sin datter. Kjøreturen endte med politijakt før mannen ble pågrepet ved Grieghallen.

Publisert Publisert

TATT: Faren ble kjørt bort i den uniformerte politibilen, mens datteren ble tatt med i den sivile. Hun ble senere gjenforent med sin mor. Bilen mannen kjørte, ble senere tauet bort. Den var parkert i en gate et annet sted. Foto: PER LINDBERG

Forbipasserende i Nygårdsgaten stanset opp og så inn mot Nygård skole. Der satt uniformerte politifolk og tok seg av den vesle jenten. Hun var pent kledd. På skoleplassen var hennes far pågrepet av politiet.

— Han var beruset og hadde kjørt bil med datteren, sier Terje Eriksen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Fant frem barnesete

Faren måtte seg inn i den uniformerte politibilen, mens jenten gikk inn i baksetet på en sivil politibil.

En politimann fant frem barnesete fra bagasjerommet og sørget for at jenten satt trygt. Deretter kjørte de til politihuset. To andre politimenn sjekket skoleplassen på Nygård med politihund.

Ikke første gang

— Promilleprøven var positiv. Det er fjerde gang siden mars vi har stanset ham for å ha kjørt i beruset tilstand, sier Eriksen.

Mannen hadde satt fra seg sin egen bil et annet sted enn der han ble tatt. Politiet sørget for at bilen ble tauet bort og skiltene på bilen ble klippet. På den måten vil politiet hindre at nok en gang setter seg bak rattet.

Ettersom han er siktet for ruskjøring tre ganger tidligere, hadde han heller ikke gyldig førerkort da han kjørte torsdag.

- Skjer sjelden

Operasjonsleder Eriksen sier det er sjelden politiet pågrepet foreldre som kjører beruset med barn i bilen.

— Heldigvis. Nå er det uakseptabelt å kjøre i beruset tilstand, men å ha barn med er ytterligere skjerpende. Et barn skal ikke oppleve dette, sier han.

- Hva skjer med jenten?

— Hun er hentet av sin mor, svarer operasjonsleder Eriksen.

SJEKKET: Politiet kontrollerte skoleplassen på Nygård med hund. De fant ingenting. Foto: PER LINDBERG

Publisert