- Nå velger vi de fremtidige gudmødrene fra familien

Cruise-reder Torstein Hagen (73) snakker ut om cruise-bråket i Finansavisen.

Publisert Publisert

ETTERFORSKES: Etterforskningen av Cruise-saken i Bergen har tatt tid. Nå snakker reder Torstein Hagen ut om det siste året i Finansavisen. Her samme med tidligere ordfører Trude Drevland fra dåpen i fjor. Foto: Eirik Brekke

Reder Torstein Hagen og hans imperium står sentralt i etterforskningen av cruise-saken i Bergen. (Se faktaboks) Han er siktet for grov korrupsjon etter dåpen av «Viking Star» 17. mai i fjor. Det samme er eks-ordfører Trude Drevland og havnedirektør Inge Tangerås. I januar sto sveitsisk politi på døren til selskapet i Sveits, hvor de gjennomførte en razzia på bestilling fra politiet i Norge.

Les også:

Les også

Har ransaka hovudkvarteret i Sveits

I Finansavisen legger ikke Hagen skjul på at det har vært et vanskelig år. Når han blir spurt om han er bitter for det som har skjedd, svarer han nei.

— Hvorfor skulle jeg det? Jeg har nok hatt et litt romantisert forhold til Bergen. Romanser kan koste dyrt. Denne saken har vært tøff, den har tatt på. Men jeg er sikker på at den får et positivt utfall. Jeg har overhodet ikke gjort noe galt, sier han.

Dukker opp i google

I intervjuet forteller han at siktelsen i Bergen følger ham over hele verden. Dette fordi korrupsjonssiktelsen dukker opp når folk søker etter ham i søkemotoren Google.

Les også:

Les også

Mæland avhørt av politiet

— Jeg blir jo konfrontert med dette av banker og forretningspartnere. De spør, hva er denne korrupsjons-saken? Da forklarer jeg hva den går ut på, og de svarer at dette er bransjestandard.

Han sier til Finansavisen at flere av forholdene i siktelsen er ordinære rutiner ved skipsdåp. Han erkjenner også at han ikke har kjent til alle detaljer om hva som skjedde - før han leste om de i avisen. Dette fordi selskapet har 5000 ansatte.

Han forteller at han hele veien har samarbeidet med politiet og at han har hentet ut tusen eposter. Han vil ikke se seg tilbake, men har tatt noe lærdom, forteller han.

— Vi velger de fremtidige gudmødrene fra familien, sier han til avisen.

Etterforsker flere forhold

Etterforskningen av cruise-saken omfatter blant annet en reise med privatfly til Venezia for Drevland og Tangerås betalt av Hagen. Tildelingen av 500.000 i gudmor-gave til Trappen motiveringssenter er også inkludert. I tillegg etterforskes en reise til Oslo hvor både ordføreren og havnesjefen tok med familie og et gratiscruise i Middelhavet hvor Drevland først takket ja, for senere å avlyse. For flere detaljer trykk her.

Etterforskningen av cruise-saken har tatt lang tid, trolig på grunn av all informasjon som er blitt hentet fra både Bergen og Basel i Sveits.

— Jeg har fremdeles god tro på at vi skal komme i mål med arbeidet før sommeren, sa politiadvokat Hedvig Moe Øren til BT i februar.

Fikk skipet registrert med norsk flagg

Det var BT som avslørte at ordfører Trude Drevland hadde hjulpet Hagen med å få skipet registrert med norsk flagg, samtidig som hun ble tilbudt cruise i gave av rederen. I mars vant journalistene sombak sakenen pris for god journalistikk fra Bergen journalistlag. De er også kandidat til den nasjonale Skup-prisen.

Les BTs oppsummerende artikkel hvor du får vite alt du trenger om Cruise-saken:

Publisert