Vil ikke åpne kollektivfelt

Vegvesenet sier nei til byrådets krav om at kollektivfeltet i Bergen sentrum må åpnes på grunn av stengningen av Vaskerelven.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 18 år gammel

TORE SEVHEIM

Mens kommunens folk har gravd et digert hull og sperret Vaskerelven/Vestre Torggate, har bilene hopet seg opp i omkjøringsruten. Slik vil det være i en måned fremover.

— I går var det helt tragisk, og jeg sto bom fast i kø i det jeg kom inn i Nygårdstunnelen. Trafikken kveler byen. Fra Fjøsangerveien til Håkonsgaten regner jeg vanligvis maks ti minutter. I går brukte jeg 40 minutter, sier bilist Hans Henrik Tøsdal.

Fra rådhuset sto byrådsleder Monica Mæland i går og så på bilene som snegler seg gjennom Christies gate.

— Ja, jeg har gjort det. Og jeg er rett og slett oppgitt, sier Mæland.

Tirsdag prøvde hennes byråkrater å få Statens vegvesen til å løse flaskehalsen ved å åpne opp kollektivfeltene i Lars Hilles gate og Christies gate, men det førte ikke frem.

Det gjorde heller ikke samtaler Mæland selv hadde med Vegvesenet i går. Etter denne lite fruktbare samtalen vedtok Mæland og resten av byrådet formelt å be Vegvesenet om å åpne kollektivfeltene.

Men Vegvesenet står på sitt og sier de vil avvente situasjonen.

— Vi har informert Bergen kommune om at vi vil se an saken ut uken, og gjøre en ny vurdering på fredag, sier prosjektleder Asbjørn Valen i Statens vegvesen Region Vest distrikt Bergen.

Publisert:
STENGT: Vaskerelven graves opp. FOTO: ANE BØRHAUG
KOLLEKTIVFELT: Vegvesenet vil ikke åpne kollektivfeltet i Lars Hillesgate og Christiesgate. FOTO: ANE BØRHAUG