Nå er 36-åringen, som har tilbrakt over ti år bak murene, dømt igjen.

Bergen tingrett fant ham skyldig i grove trusler og vold mot kjæresten, som han hadde blitt sammen med noen måneder tidligere.

«Hva det vil si å lide»

Ved en episode i april våknet kjæresten av at mannen satt ved sengen og stirret på henne, før han uttalte at hun «bare skulle visst hvor lyst han hadde til å drukne henne i en elv».

Senere truet han med å kaste henne og støvsugeren ut fra altanen, samtidig som han klemte hendene rundt halsen hennes. Han uttalte at hun «visste hva som var vanlig å gjøre med folk i miljøet som tyster», og at han har 200 personer han kan ringe, som gjør som han sier.

Han truet med at hun skulle «få kjenne hva hat er» og «hva det vil si å lide».

Retten fant ham også skyldig i å ha dyttet og knepet kjæresten, og for trusler mot to andre personer.

Truslene og volden førte til at kvinnen rømte fra sitt eget hjem med ett av barna sine, før de søkte tilflukt hos en venninne. Deretter gikk de til politiet.

Frykter represalier

Ifølge dommen hadde paret kjent hverandre i ungdomsårene, og gjenopptok kontakten via Facebook. 36-åringen hadde permisjon fra et rehabiliteringssenter da han flyttet inn i kvinnens bolig.

Mannen begynte å ruse seg igjen, og skal ha skrytt av tidligere voldsepisoder og hvordan han straffet tystere i det kriminelle miljøet. Ifølge dommen fortalte han også om dette til kvinnens barn.

I retten ga mannen uttrykk for at han ikke husket noe særlig på grunn av beruselse. Men etter å ha hørt et lydopptak av truslene, som kjæresten tok med telefonen, ga han uttrykk for at han var sjokkert og skammet seg. Samtidig mener han at kvinnen eller politiet overdrev det som skjedde.

Fornærmede ønsket ikke å anmelde 36-åringen, fordi hun fryktet represalier og mente han trengte behandling.

Mannen er tidligere dømt syv ganger, hvorav seks ganger for vold. I 2004 ble han dømt til forvaring i åtte år for to drapsforsøk. Forrige dom er fra februar 2012, da han ble dømt til fengsel i to og et halvt år for grov vold mot offentlig tjenestemann.

Denne gangen ble han dømt til ett års fengsel, hvorav 90 dager betinget. Han ble også idømt besøksforbud mot kvinnen, og må betale henne 50.000 kroner i oppreisningserstatning. Fornærmedes ene datter ble tilkjent 18.000 kroner i erstatning.