Like før klokken 16 begynte politiets krimteknikere arbeidet med å undersøke huset der en 27-åring ble knivdrept i natt. Tre teknikere er nå i gang med arbeidet. 27-åringen er ennå ikke hentet ut av boligen.

— Grei kar

27-åringens yngre bror er pågrepet for drapet i Åsane. En bekjent av offeret sier han ikke forstår hva som kan ha utløst drapet.

— De to brødrene var gode venner, det så jeg på dem. Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, sier mannen.

Han var i kontakt med 27-åringen senest for ca to uker siden. Han så brødrene ofte henge sammen. I dag fikk han vite at 27-åringen skal ha blittdrept av lillebroren.

— 27-åringen var en grei kar. Dette er så trist, sier mannen.

Etterforskerne har beslaglagt en kniv de mener er drapsvåpenet, opplyser politiinspektør Magnus Stub Nilsen ved Bergen Nord politistasjon.

BEKREFTER: Den siktede er offerets bror, opplyser politiinspektør Magnus Stub Nilsen.
ODD MEHUS

Den drapssiktede 24-åringen ble pågrepet på stedet uten dramatikk.Politiet ble varslet om knivstikkingen av AMK-sentralen like før klokken 3.30. De første meldingene gikk ut på at offeret var kritisk skadd. Første patrulje var på stedet etter fire minutter.

Flere i huset

— Det var flere personer i huset da knivstikken skjedde, og vi sikret vitner på stedet. Det ble forsøkt gjenopplivning av offeret, men livet stod ikke til å redde. Forholdet rundt hendelsen og motivet for handlingen er så langt ikke kjent. Vi har nedsatt en etterforskningsgruppe, og krimteknisk avdeling skal snart gå i gang med åstedsundersøkelser, sier Nilsen.

Politiet har avhørt flere vitner, blant andre en leieboer som bor i kjelleretasjen i huset.

— Vi anser saken som veldig klar, sier Nilsen.

Begge de to brødrene er kjent for politiet fra tidligere. Drapsofferet har tidligere vært siktet i en alvorlig straffesak, men ble sjekket ut og renvasket. Han fikk senere erstatning.

- Ekkelt

Anita Regina Østerfeldt og Johnny Nikolaysen bor like ved huset hvor 27-åringen ble drept. De hørte ikke noe til politiaksjonen, og fikk vite om knivstikkingen fra en nabo lørdag morgen.

— Det er helt uvirkelig og veldig ekkelt. Barna blir redde. Det tar nok litt tid før dette synker inn, sier Nikolaysen.

De er veldig overrasket over hendelsen.

— Dette er et stille nabolag, vi er sjokkerte, sier Østerfeldt.

En annen nabo våknet til blålys og oppkjørselen full av politibiler. Ellers har ingen av dem hørt bråk fra huset i natt. Men flere naboer forteller at det har vært en del politiutrykninger til huset i Liakroken det siste året.

Bevæpnet

En person som var ved åstedet opplyser til bt.no at bevæpnet politi rykket ut, sammen med ambulanse og lege fra Luftambulansen.

Det er Bergen Nord politistasjon som har ansvaret for etterforskningen av drapet, med støtte av krimteknikere fra Hordaland politidistrikt.

UNDERSØKER STEDET: Krimteknikere var på plass på åstedet lørdag ettermiddag.
TORUNN A. AARØY

Den drapssiktede mannen har kun avgitt en kort forklaring på stedet. Ved 15-tiden var det fremdeles uklart om den drapssiktede mannen blir avhørt i dag.Han har fått oppnevnt advokat Egil Jordan som forsvarer.

— Jeg har ennå ikke snakket med min klient, sier Jordan.

ÅSTED: 27-åringen ble knivdrept i dette huset i Liakroken.
ODD MEHUS
KNIVDRAP: En 27 år gammel mann ble drept med kniv i Liakrokenn i Åsane i natt. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
REMI PRESTTUN
SPERRET: Politiet har vakthold på stedet mens de venter på krimteknikere.
TORUNN AARØY