Buekorpsgutter i alle aldre stilte opp i prikkfrie og strøkne uniformer for å markere at Laksevågs Bueskyttere fyller 120 år i dag. Dagen markeres med et tettpakket program som begynte kl. 07.30 i dag tidlig og varer helt til kl. 21 i kveld.

Sjef i Eldre Laksevågsgutters Forening, Tommy Moe, er fornøyd med dagen så langt.

— Vi har vært veldig heldige med været, og jeg synes det er veldig mange som har stilt opp med tanke på at arrangementet er midt på dagen en vanlig torsdag, sier han.

I parken ved Holmen på Laksevåg sto 40 gamlekarer og 40 yngre gutter som er aktive i buekorpset på rekke da dagens høydepunkt fant sted. Mange har tatt seg fri fra jobb og skole for å vie dagen til markeringen av jubileet.

Her overleverte gamlekarene en ny fane til korpset, med samme motiv som korpset har brukt siden 2004.

Vennskap for livet

I tillegg til en ny fane, fikk de aktive medlemmene utdelt jubileumsmedaljer av sjef Fredrik Fortvet (19) og adjutant Adrian Stene (15).

Moe synes det er beklagelig at det er dårlig rekruttering og tøffe tider for buekorps.

— Jeg treffer altfor mange med riktig dialekt som aldri har gått i buekorps, sier han.

Selv mener han at det er Laksevågs Bueskyttere som har gjort ham til den mannen han er i dag.

— Jeg kan takke buekorpset og min mor for det. Jeg tror mange misforstår hva buekorps egentlig handler om: kameratskap. Her lærer man disiplin, å bestemme selv og ta ansvar, og man knytter vennskap som varer evig, sier han.

Avdekker statue

Arrangementet fortsetter utover kvelden. Blant annet kommer 13 øvrige buekorps i Bergen for å gratulere Laksevågs Bueskyttere med dagen. Senere blir det taler, besøk av varaordfører Tor Woldseth (Frp) og avduking av statuen «Laksevågsgutten», som skal stå i parken på Holmen.

— Vi forventer også at det kommer flere utover dagen, sier Moe.

Laksevågs Bueskyttere ble stiftet 8. mai 1894. Initiativtakerne var Petter Bøthun og Olaf Nygaard. Stiftelsen fant sted i Dr. Høygaards hage, som lå mellom den gamle brannstasjonen og Laxevaag Maskin & Jernskipsbyggeri.