Drømmerolle for Bergens-jente

Bergensjenten Lene Kokai Flage (27) skal spille Sandy når Haugesund Teater setter opp «Grease» i januar 2015.

Publisert:

Bergensjenten Lene Kokai Flage har fått drømmerolle ved Haugesund Teater.

Etter å ha sett Olivia Newton John gjøre Sandy minst 100 ganger på video, er Lene fra Mathopen klar til synge ut selv. I konkurranse med 265 andre kapret hun selve stasrollen i rock’n roll-musikalen «Grease» ved Haugesund Teater. Premieren er 29.januar 2015.

– Det er utrolig stat å endelig kunne fortelle at jeg skal spille Sandy. Det kjennes litt sprøtt. Det å ha fått en så stor, og for så mange kjent rolle, er helt klart veldig gøy. Å få en hoverolle i en musikal er ikke noe som skjer oft. Samtidig er det også litt skummelt med tanke på at mange har såpass klare oppfatninger av hvem Sandy er og hvordan hun skal være. Men, om jeg forstår regissøren rett er det mer ved Sandy enn hva folk kanskje tror ved første øyekast, og dette skal det bli veldig gøy å jobbe med, sier Kokai Flage.

Knallhard konkurranse

Påtroppende teatersjef Erik Schøyen, som også skal ha regien på oppsetningen, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Dette er ikke «nok en Grease-forestilling». Koreograf Belinda Braza og jeg skal lage en upolert og eksplosiv forestilling. Det var derfor ikke tilfeldig hvilke skuespillere som ble valgt ut. Vi trengte et ensemble som tør å være skitne og rocka. Det er ingen hemmelighet at veldig mange jenter ønsket seg denne rollen, og det var knallhard konkurranse. Vi er ikke tvil om at vi har skutt gullfuglen ved å få Lenes underskrift. Hun er den perfekte Sandy for oss, fastslår Schøyen.

Vamp-fan

Skuespilleren og musikalartisten har ingen tilknytning til Haugesund, men gleder seg til å komme til stedet bandet Vamp kommer fra.

– Jeg har sunget så godt som alle Vamp-sangene, Haugesundsdialekten er en av Norges fineste, og det er så flott at de synger på dialekt! «Tir na noir» var en av de første sangene jeg noen gang sang for et publikum, og den er jeg utrolig glad i, sier Kokai Flage.

Tøft ensemble

Hun gleder seg til å fronte et stort ensemble sammen med Håvard Eikeseth som skal spille Danny. Prøvene starter 1.desember og hun trener seg opp allerede nå, for hun vet det blir knalltøft:

– Jeg har jobbet med koreograf Belinda Braza tidligere, og har sett masse av det hun har laget, så jeg vet det blir ingen kjære mor. Og det at Belinda er bergenser og like stor i kjeften som meg selv hjelper jo også helt klart på, sier skuespilleren.

Lene er utdannet ved BårdarAkadmiet. Hun har etter at hun ble ferdig utdannet jobbet bl.a. ved Akershus Teater, Wallmanns og på Rogaland Teater som Chrystal i «Little shop of horrors» . Hun bor i Oslo og er frilans skuespiller.

Publisert: