Kripos sjekker knust rute i Sund

Kripos fant en knust rute i døren inn til leiligheten der åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død forrige uke, ifølge Dagbladet.

ÅSTEDET: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund kommune i Hordaland mandag 14. november.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Det er spesielle funn og detaljer på stedet som har gjort at politiet ønsket bistand fra Kripos i etterforskningen.

Lensmann Odd Dale i Askøy, Sotra og Øygarden ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger om at det var en knust rute i døren inn til leiligheten. Han kan samtidig ikke utelukke at 8-åringen har vært utsatt for noe kriminelt.

— Kriminalteknikerne fra Kripos har sett nærmere på noen detaljer. Vi kan fortsatt ikke utelukke at hun er utsatt for en kriminell handling. Vi har fått den bistanden vi ba om. Ingen personer har status som siktet i denne saken, sier Dale.

Politiet kjenner årsaken til dødsfallet, men har ikke villet gå offentlig ut med denne ennå. De opplyser at de har fått hjelp av politiet i Litauen, hvor moren og faren til åtteåringen er fra, og at de har avhørt mellom 20 og 30 personer i forbindelse med saken.

Politiet jobber ut fra to teorier i saken, at jenta enten er utsatt for et drap med ukjent gjerningsmann eller at forklaringen finnes i en personlig tragedie.

Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i sitt hjem i Sund kommune i Hordaland mandag 14. november.

Publisert: