Frigir navnet på skadet russ

Politiet har i samråd med foreldrene valgt å gå ut med navnet på den 19 år gamle russen som ble skadet i russebussulykken.

ULYKKESTUNNELEN: Det var mens russebussen kjørte gjennom Arnanipatunnelen at en russ som befant seg på taket ble skadet. Rune Stølås

Det var Hogne Borgen Brekke (19) somble skadet i ulykken i Arnanipatunnelen natt til torsdag. Brekke er avgangselev ved Fana Gymnas.

19-åringens tilstand er fortsatt kritisk lørdag ettermiddag.

En rekke vitneavhør

Politiet har i dag gjennomført en rekke vitneavhør. Flere av personene var på bussen ulykkesnatten.

— Flere vitner har fortalt oss at mannen sto på taket og at han traff noe inne i tunnelen, sier politioverbetjent Endre Laukeland.

Han understreker at det ikke var noe fest på taket.

— Foreløpig kan vi ikke kan si noe mer om hva Brekke gjorde på taket eller hvor han traff tunneltaket. Men det er flere vitner som bekrefter at han var alene på taket.

Politiet har i samråd med foreldrene frigitt bilde av Hogne Borgen Brekke. Privat

19-åringen ble funnet hardt skadet på taket av russebussen ved Øyrane Torg like etter klokken 02 natt til torsdag.— En ambulanse som hadde vært på en annen jobb var like ved, så han fikk raskt medisinsk behandling, sier Laukeland.

Mannen ble fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus.

Åstedsundersøkelse lørdag

Laukeland forteller at politiet i dag har gjennomført en åstedsundersøkelse. De har blant annet kjørt hele strekket fra Osterøy til Øyrane Torg - en tur som tarsyv minutter.

— Fra tunnelen til der bussen stoppet, er det bare noen hundre meter. Bussen stoppet i en busslomme like før avkjørselen til Øyrane Torg.

Fredag ble den litauiske sjåføren avhørt av politiet sammen med tolk. Det var en stund uklart om han hadde gyldig førerkort, men nå er det klart at mannen hadde lov til å kjøre bussen.

Han har forklart til politiet at han ikke visste at det var noen på taket av bussen, og at de stoppet i en busslommen ved Øyrane Torg ved en tilfeldighet.

BT var lørdag kveld i kontakt med russepresident Tormod Saue. Han understreker fortsatt at det er naturlig at russen modererer aktiviteten frem mot 17. mai med bakgrunn i ulykken.

— Vi skal gjøre det beste for at russen får et best mulig minne fra russetiden, skriver han i en melding.

Når det gjelder selve ulykken, ønsker han ikke å gi noen kommentar.

Politiet har i samråd med foreldrene frigitt bilde av Hogne Borgen Brekke. Privat