Cruisebåtene danset for Bergen

Cruiseflåten har forlatt Bergen og vil trolig aldri samles igjen. Slik showet de litt for publikum før de tok endelig avskjed.

BEGEISTREDE: Det var mange fornøyde skuelystne til de fire cruiseskipene til Fred. Olsen Cruise Lines, da de koordinert og ved siden av hverandre, seilte ut fjorden tirsdag kveld. Dag Arne Danielsen

— Jeg var overasket over at det var så mange store båter utenfor. Det så ut som de danset, sier June Sande.

Fra Helleneset i Bergen ble hun vitne til en smått historisk begivenhet for både Bergen og Fred Olsen Cruise Lines. Hele flåten til rederiet var i dag samlet i Bergen for første gang, og vil kanskje aldri mer ligge til kai sammen.

svp://101073

Forlatt Bergen

Nå er de på vei til hvert sitt nye anløpssted, etter å ha ankommet Bergen klokken 8 tirsdag morgen.

— Jeg trodde først de skulle kollidere, men så forstod jeg at det var koordinert. Jeg har aldri sett så mange store båterseile sammen før, sier Sande.

HISTORISK: Aldri tidligere har flåten til Fred. Olsen Cruise Lines vært samlet. 2211-tipser

Båtene kom samlet ut fra Skolten og lå side ved side forbi Sandviken. Så snudde de i koordinerte bevegelser og seilte mot Askøybroen. Den seilte de under en og en.— Jeg har aldri vært på cruise, men må innrømme dette var gøy, sier Sande.

KOORDINERTE: Cruiseflåten til Fred. Olsen Cruise Lines forlot Bergen tirsdag kveld etter å ha vært samlet for første gang i selskapets historie. På veien ut fjorden ga de publikum litt show. June Sande

Hun forteller at naboene i blokken flokket til verandaene og vinduene for å se showet. Også på Askøybroen kom skuelystne for å se det sjeldne synet.

Mange tilskuere

Blant de mest begeistrede tilskuerne var Petter Eugen Andersen.

— Her har jeg stått lenge og beundret båtene, sier Andersen.

Askøybroen skal ha vært full av tilskuere tirsdag kveld.

— Det er jo sjelden vi ser noe slikt. Har aldri hørt at fire store cruiseskip har seilt samtidig ut av Bergen før, sier han.

PASSERTE ASKØYBROA: Cruiseskipene seilte en og en under askøybroa. Petter Eugen Andersen