Dømt for å ha satt fyr på naboen uthus

Dømt for å ha satt fyr på naboen uthus.

Publisert Publisert

DØMT ETTER BRANN: Resat Aras fikk nok av naboens uthus. Til slutt tente han på skuret. Foto: ODD MEHUS

  • Audun Hageskal
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Politi og flere brannbiler rykket ut, da uthuset i Furulien 23 på Eidsvågsneset stod i flammer natt til 9. november i fjor.

En av eiendommens naboer, Resat Aras, stod og ventet, da nødetatene kom frem. Allerede på daværende tidspunkt skal han ha innrømmet å ha satt fyr på uthuset.

Les også

- Ja, det var jeg som satte fyr på naboens uthus

— Jeg tente på. Jeg vet det var galt, og jeg tar den straffen jeg får. Men jeg hadde prøvd alt som står i min makt for å få ryddet opp og få fjernet det farlige skuret. Ingen ting nyttet, sa Aras til BT dagen etter brannen.Nå er 44-åringen dømt til 120 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot.

Tilstod uten forbehold

Aras tilstod i retten å ha tent på uthuset på naboens eiendom.

Han har tidligere fortalt til BT at han i ni år har eid huset i Furulien. De siste tre årene har han og hans kone forsøkt å få naboen til enten til å fjerne skuret eller bygge nytt fordi det var stygt og skjemmende, men også farlig for både voksne og barn.

BRANT NED: Uthuset i Furulien brant ned, etter at Resat Aras tente på det i november i fjor. Nå er han dømt for brannen. Foto: ODD MEHUS

— Vi er opptatt av estetikk, og har brukt mye ressurser på å bygge opp hagen og rehabilitere huset. Vi vil gjerne ha det pent rundt oss. Det ble en påkjenning å se skuret. Det var i så elendig forfatning at både tak og planker falt ned i hagen vår, sa Aras etter brannen i november.

Hadde aldri hørt om lignende

Selv om retten ifølge dommen har forståelse for at siktede opplevde situasjonen som frustrerende, blir det ansett som skjerpende at uthuset befant seg i et boligområde.

Byggesakssjef i Bergen kommune, Petter Wiberg, sa at han selv aldri hadde hørt om en lignende sak, da BT kontaktet ham etter brannen.

BT har fredag vært i kontakt med Aras. Han er for tiden på ferie, og ønsker ikke å kommentere dommen eller saken ytterligere.

Publisert

Sakene flest leser nå