• Rutinesvikten ble løst med en gang, sier administrerende direktør Harald Berger.

I begynnelsen av februar var Mattilsynet på inspeksjon hos Bølgen & Moi i Bergen. Rapporten viste at det var alvorlige mangler for et kjøkken med så mye tilberedning av mat.

— Vi kan ikke utelukke at det kan oppstå forhold som kan gi matforgiftning ved slike forhold, sa seniorinspektør i Mattilsynet ved distriktskontoret Bergen og omland, Margrethe Wold.

På bakgrunn av dette ga Mattilsynet varsel om pålegg og ba blant annet Bølgen & Moi å revidere internkontrollsystemet, slik at alle rutiner og aktiviteter i kjøkkenet er beskrevet.

Nedvask samme dag

Tilsynet påpeker også at enkelte punkt i kjøkkenet har behov for vedlikehold, og ba dem blant annet å bytte pakning rundt håndvasker, bytte ut slitte og ødelagte takplater og slipe eller bytte ut slitte skjærebrett.

— Rutinesvikten ble løst med en gang. Vi hadde en nedvask av kjøkkenet samme kveld, og fikk fikset alle håndvasker. Listene rundt vinduet ble også pusset ned og malt, og en ny takplate er på plass, sier administrerende direktør i Bølgen & Moi, Harald Berger.

Berger sier de også har fått rapporten fra bakterietesten, og at den var i orden.

— Det var to av et følge på ti som ble syke. Alle spiste samme mat. Så hvorfor disse to ble syke, er fremdeles uvisst. Det skal ikke være farlig å spise maten i restauranten, sier han.

Slipper vedtak

Nå som restauranten har oppfylt kravene som fremgår i Mattilsynets forhåndsvarslede vedtak, slipper de dette. Mattilsynet viser til at restauranten blant annet har revidert internkontrollsystemet og at alle håndvasker nå har tilgjengelig varmt vann, såpe og papir.

— Vi finner derfor at det ikke er nødvendig å fatte det varslede vedtaket. Saken avsluttes fra vår side, skriver Mattilsynet i et brev til restauranten.