Bergensere ble europamestere i cheerleading

De vant norgesmesterskapet i mars. Nå er de også Europas beste cheerleadere.

Europamesterne Hannah Roman (fra venstre), Niks Kronbergs, Anna Fuglseth og Stine Bråten Johannessen sammen med EM-trofeet. Tidligere i år ble de også norgesmestere.
Publisert: Publisert:
Vinnerlaget fra Bergen Storm i aksjon under mesterskapet i Europa.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det var helt utrolig. Jeg trodde nesten ikke at det skjedde. Det første gang vi noensinne er med i EM. Så vinner seniorlaget gull. Det er helt sykt, sier trener Karoline Horgen i Bergen Storm Cheerleaders.Gullaget hun sikter til er gjengen som består av Niks Kronbergs (17), Hannah Roman (16), Anna Fuglseth (15) og Stine Bråten Johannessen (17).

Lørdag vant de EM-gull i øvelsen "Coed Group Stunt", som er en miksklasse der lagene består av både kvinner og menn.

LES OGSÅ: - Får du en albue i nesen, må du bare fortsette å smile

Laget vant norgesmesterskapet i mars. Det sørget for kvalifisering til europamesterskapet i Slovenia, hvor de danket ut resten av europaeliten.

I EM står både cheerleading og cheerdance på agendaen. Bergen Storm stiller med lag i førstnevnte.

- Kjempestort

— Dette er kjempestort og gir mersmak. Jeg tror laget blir veldig motivert når de ser de får resultater for hardt arbeid, sier trener Horgen på telefon fra Ljubljana.

Det er over 3000 deltakere fra land over hele Europa som deltar i mesterskapet.

— Vi visste at vi var gode på forhånd, men visste selvfølgelig lite om nivået, når det er første gang vi deltar, sier Horgen.

Selv begynte hun med cheerleading i 2011. Hun har vært hjelpetrener siden 2012, før hun ble trener på heltid i år.

Juniorenes tur søndag

De ferske EM-mesterne vant i konkurranse med deltakere opptil 30 år. Det gjør at Horgen ser lyst på fremtiden.

— De kan være gode i mange år fremover. De har ikke fast trener heller, men jeg hjelper de. De trener mye på egenhånd, opptil flere ganger i uken. Jeg hjelper dem bare hvis de har spørsmål om teknikk og konkurranserutinene. De er flinke og selvstendige, sier hun.

Søndag er det duket for juniorøvelser. Der deltar Bergen Storm med lag i øvelsene "All Girl Group Stunt" og "Cheer Coed Elite". Åsane Seahawks stiller også med lag i førstnevnte.

Publisert: