Stor leteaksjon etter beruset båtfører på Askøy

Mannen krasjet båten inn i en privat brygge og stakk av. Hundepatruljer, politibåt, redningsskøyte, brannbåt og luftambulanse tok opp jakten.

Publisert:

Like etter klokken 03.00 natt til lørdag fikk politiet melding om en båt som hadde kjørt på land.

– Personen som ringte inn hadde våknet av et høyt smell, kikket ut av vinduet og sett en båt som hadde krasjet inn i kaien nedenfor huset, forteller operasjonsleder Morten Rebnord i vest politidistrikt.

Båten snudde og kjørte utover i fjorden igjen. Politiet varslet hovedredningssentralen og satte i gang en større redningsaksjon.

Politipatruljer med flere hundepatruljer, en politibåt, redningsskøyte, brannbåt og luftambulanse deltok i aksjonen.

Les også

Les også: Kvinnen mente at kjæresten forsvant etter båtvelt. Selv nekter han for å ha vært ombord.

Blir dyrt

– Et par timer etter at meldingen kom inn fant vi båten. Da sto den fortøyd til et nøst i Marikoven på Askøy, sier Rebnord.

På bakgrunn av kjennetegn ved båten fant politiet adressen til eieren, og avla ham en visitt.

– Han åpnet døren for oss, og var tydelig beruset. Vi tok ham dermed med til legevakten på Akøy. Etter dette ble han dimittert.

Mannen er nå anmeldt for å ha kjørt båten i beruset tilstand.

– Dette blir vel dyrt for ham?

– Ja, det skal du ikke se bort fra, sier Rebnord.

Båten pådro seg en del skader i baugen etter møtet med bryggen. Skadeomfanget utover dette har ikke politiet oversikt over, annet enn at båten fortsatt flyter.

Les også

Les også: Savnet etter fiskefestival. Funnet sovende i vedbod.

Til sykehus etter slåsskamp

Det har vært en hektisk dag for politiet natt til lørdag, ifølge operasjonslederen.

– Det har vært «mye småplukk», altså festbråk, fyllekjøring, småslåssing og likende. Men det har ikke vært de store hendelsene, og vi har ingen i arresten, sier Rebnord.

Klokken 23.31 fikk operasjonssentralen i Sogn og Fjordane melding om en slåsskamp mellom to personer på en fest i Florø.

Det endte med at den ene personen – en mann i 30-årene – ble tatt med til lege, og deretter sendt i ambulanse til sykehuset i Førde.

Ifølge operasjonsleder kjenner ikke politiet til skadeomfanget, og har heller ikke informasjon om hva som ledet til den voldsomme slåsskampen.

Publisert: