E-cup-drømmen gikk i vasken

Herrelaget kunne juble for opprykk, men drømmen om europacup i Bergen neste år svinner hen med damelagets nedrykk til 2. divisjon.

Publisert Publisert
  • Magnar Taule
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Forutsetningen for at Bergen skulle kunne søke om E-cup i 2008, var at begge lagene havnet i samme divisjon.

Det skjedde ikke. Damelaget rykket ned med tre fattige poengs margin til Irland, et nederlag som kom etter at to utøvere ble stående uten resultater og dermed null i poengprotokollen. I disse øvelsene alene tapte Norge fire poeng til Irland.

Senket av amatørfeil

Claire Wilkinson fikk to poeng for å hoppe 3,10 m i stav, mens Cathrine Larsåsen valgte å åpne på 3,85 og rev tre ganger. For bare få dager siden satte hun norsk rekord med å gå over 4,15 meter.

Den andre tabben kom i diskos. Der fikk irske Deidre Murphy to poeng for å kaste 36,69 meter, mens Grete Etholm Snyder leverte fire døde kast. Hun har tidligere kastet over 60 meter.

Reglene er klare: får du resultat, er du uansett sikret et nasjonspoeng. Men presterer du dødt, får laget null poeng. I tillegg bommet VM-aktuelle Anne Gerd Eieland totalt i høyde. Hun har årsbeste på 1,92 m, men klarte bare 1,75 og syvendeplass. Hadde hun bare klart 1,80, ville hun avansert til tredjeplass og scoret fire poeng mer.

— Må evalueres

— Det sier seg selv at vi ikke har råd til å nulle i to øvelser. Det er fryktelig synd at det endte slik, for jeg mener helt ærlig at kvinnelaget er for godt til å konkurrere i laveste divisjon. Tabellen lyger ikke, men nedrykket fremstår uansett som veldig unødvendig, sier sportssjef Ketil Tømmernes i Norges Fri-idrettsforbund.

Han var i Odense, og kan derfor ikke svare på hva som gikk så galt i finske Vasa. Men på forhånd sa Tømmernes til BT at de hadde terpet på at utøverne skulle sikre litt i begynnelsen av de tekniske øvelsene, for ikke å tape unødvendige poeng på å bli stående uten resultater.

— Vi er nødt til å foreta en evaluering av hva som skjedde, slik at vi vet hva vi har å gjøre neste gang, påpeker Tømmernes.

Douglas ble helten

Han er imidlertid svært fornøyd med at herrene gjorde jobben. Og opprykket kom på mest dramatiske vis i Danmark. Estland ble slått med et halvt poeng!

— Det mest vanvittige jeg har vært med på. Vi måtte slå Estland på den avsluttende stafetten over 4 x 400 meter for å rykke opp, og så klarer vi det med 12 hundredeler. Helt utrolig, sier Tømmernes.

Han roser spesielt Quincy Douglas for jobben han gjorde på 2. etappe. Da løp han Norge opp i teten. I mål var Norge nummer to, men viktigst var det at Estland var på plassen etter.

— Quincy viste vei, som den gode kaptein han er, sier Tømmernes. Andre som gjorde det bra var Øystein Sylta (andreplass på 3000 meter hinder) og debutanten Eivind Stavang fra Florø, som ble nummer tre på 110 m hekk.

Eneste seier i går kom som ventet i spyd. Andreas Thorkildsen slo til med et kast på 87,64 meter, nesten ti meter foran nummer to, Erik Rags fra Latvia.

— Det er imponerende å se hvor stabil han er. Han kaster 87 meter nesten på bestilling, sier landslagssjef Tømmernes.

Publisert
BT anbefaler

Lars Arne Nilsen ferdig i Brann: Slik reagerer ekspertene

Slik reagerer ekspertene på Lars Arne Nilsens avgang i Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Noe må ha skjedd på turen, og det skal etterforskes

  2. – Det har kome store steinar på størrelse med små personbilar frå høgt oppe i fjellsida

  3. Smitten: Stigende trend for første gang på fire måneder

  4. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

  5. Smittealarm på nytt cruiseskip

  6. – Derfor må Hordfast skrotes

  1. Arna