Kun halvparten av bybanevognene går

Bybanen har gått for halv maskin onsdag morgen fordi man har måtte sjekke vognene for mulig feil.

Publisert Publisert

FULLT: Mange reisende opplever fulle bybanevogner i morgenrushet onsdag etter at kun halvparten av vognene går. Foto: ERLEND LANGELAND HAUGEN

  1. Leserne mener

Tirsdag ettermiddag fikk en bybanevogn tekniske problemer ved Nonneseter-kvartalet i Bergen sentrum. Det var problemer med strømtilførselen. Dermed bestemte man seg for å sjekke samtlige av de andre bybanevognene.

Resultatet ble at det ikke var nok vogner da morgenrushet startet onsdag. Kun 10 av 21 vogner var i drift. Ved 09.45-tiden går 13 vogner, og Keolis melder om at en ny vogn er på vei ut.

Mange reisende har hatt det svært trangt på vei til jobb eller skole onsdag morgen. Banen som gikk fra Bergen sentrum like over klokken 08.30 var stappfull. Det var ikke et eneste sete og oppdrive og svært trangt om plassen.

I ettermiddagsrushet var ikke situasjonen mye bedre, og Skyss melder om forsinkelser, og 6–7 minutter mellom hver avgang. Normalt går Bybanen med 4–5 minutter mellom hver avgang.

FANTOFT: Bybanestoppet på Fantoft onsdag morgen. Foto: RUNE CHRISTOPHERSEN

Trangere om plassen

Tidligere på morgen, ved 07.15-tiden, var 10 av 21 vogner i drift.

– Det betyr at vi kjører med 10 minutter mellomrom. Bybanen går som vanlig mellom Byparken og Birkelandsskiftet, men den kommer altså noen minutter senere enn normalt. På noen baner blir det trangere om plassen, sier Kristoffer Sandvik Monsen, kommunikasjonskoordinator i Keolis, selskapet som kjører Bybanen.

Setter inn buss

Som følge av problemene la Skyss ut denne meldingen på sine nettsider onsdag morgen:

«Bybanen må dessverre kjøre med redusert drift i dag tidlig, onsdag morgen. Det er tekniske problemer som gjør at færre vogner kan kjøre.

Alternative busslinjer mellom sentrum og Bergen sør er linje 50E, 53, 67, 83, og 21. Linje 600 vil bli åpnet for påstigende passasjerer mellom Nesttun og sentrum. Mellom Lagunen og sentrum vil det bli satt inn ekstra busser.

Vi beklager konsekvensene dette gir for våre reisende.»

Publisert