Politiet fikk klokken 3 natt til torsdag melding fra flere personer om at en mann gikk berserk med hammer og brekkjern i flere gater i Lien på Gyldenpris i Bergen.

— Han utførte grovt skadeverk på minst 26 biler og flere bygninger, opplyser operasjonsleder Ronny Jarle Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB.

_M9A4165.JPG
Rune Berentsen

Bilen ramponert

Samboeren til Bjørn Ove Botten fant deres bil helt ødelagt i dag tidlig.

— Den er ramponert på baksiden, bakruten og sideruten er knust, baklyktene er ødelagt på venstre side. I tillegg har han kjørt kubeinet tvers gjennom karosseriet bak, så det er karosseriskader på den også, sier Botten.

Han fikk telefon fra samboeren om skadene.

— Jeg ble litt frustrert og forbannet da jeg hørte det. Jeg forstår ikke hvorfor folk går løs på døde ting. Det er godt det ikke var personer i nærheten, sier bileieren.

Vinduet ødelagt

Kristin Saltkjevik oppdaget også at hennes bil var herpet i dag tidlig.

— Det ser ut som om noen har vært sint i natt, og tatt alle bilene nedover. De har knust det ene vinduet på førersiden, og laget tre hull i taket. Jeg vet ikke hva de har banket i taket, men de har vært nedpå flere ganger, kanskje hoppet med en hoppestokk, sier hun.

Selv bor hun i gaten nedenfor Lien, og pleier å parkere der.

— Men det er så mye veiarbeid der nå, så jeg blir hindret fra å kjøre om morgenen. Derfor tenkte jeg at det ville være bedre å plassere den her i Lien, men det ble det ikke.

Så flere biler som var knust

Hun var på vei til bilen for å kjøre til jobb da hun så at ikke alt var som det skulle.

— Da jeg begynte å gå oppover, så jeg at flere biler var knust, og håpet at min lille sto fredelig parkert uten skader. Men det gjorde den ikke, sier hun.

Det passer ekstra dårlig for henne at bilen er ødelagt akkurat nå.

— Jeg jobber døgnet rundt med en stor teaterfestival som skal gå av stabelen til helgen, og skal hente folk fra hele verden med den bilen. Det blir ikke så stas nå, jeg vet ikke, kanskje jeg får en annen bil så lenge, sier hun.

- Følte meg litt truet

Hun tror ødeleggelsene er gjort i fortvilelse. Da hun kom hjem fra jobb i 22-tiden i går kveld, så hun en person utenfor som ropte og skrek.

— Jeg tenkte at det er en som har det fryktelig vondt. Jeg vet jo ikke om det var ham, men jeg følte meg litt truet da jeg gikk nedover til meg selv.

Politiets hundepatrulje pågrep en 30 år gammel mann på stedet som ble innbrakt etter det nattlige hærverket.

— Politiet har ikke full oversikt over skadeomfanget og ber eiere av biler som ble utsatt for skadeverket om å melde fra til politiet, eventuelt personlig fremmøte på politivakten i Bergen sentrum, sier Lentføhr.

Politiet skal senere torsdag ta stilling til hvordan den mistenkte mannen skal følges opp videre.

KNUST RUTE: Kristin Saltkjelvik er blant bileierne som ble utsatt for den hensynsløse 30-åringen.
Geir Martin Strande
_M9A4170.JPG
Rune Meyer Berentsen
_M9A4176.JPG
Rune Meyer Berentsen