En person fastklemt

Flere ulykker på Arnavegen i ettermiddag.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Politiet fikk melding om den første ulykken på Arnavegen klokken 14.22.

— To biler har kollidert. Det var en person i hver bil. En av dem var fastklemt, men er nå løs og bevisst. Han er oppegående, sier operasjonsleder Ronny Lenthfør.

Ulykken skjedde rundt 800 meter før rundkjøringen fra Åsane til Øyrane torg.

Alvorlig skadet

Begge personene som var involvert er sendt til Haukeland universitetssykehus. Ifølge politiet skal den ene ha fått skader i beina.

Haukeland opplyser klokken 17 at en mann (87) er kritisk skadet og til operasjon. Klokken 23 betegnes tilstanden hans som alvorlig. Fredag kveld er tilstanden fortsatt alvorlig.

En 60 år gammel mann er lettere skadet og til observasjon.

Ifølge vitner som politiet har snakket med skal ulykken ha skjedd i forbindelse med en forbikjøring.

Smalt igjen

Det ble raskt store trafikale problemer på alle veiene som møtes i Indre Arna.

Klokken 14.50 startet politiet med å dirigere trafikken manuelt, men før bergingsbilen rakk å komme fram, fikk politiet klokken 15.12 melding om en ny ulykke på Arnavegen.

Den skal ha skjedd omtrent ti meter før innslaget til Bjørkhaugtunnelen, som ligger på E16 mellom Ytre Arna og Indre Arna.

— Det var en påkjørsel bakfra like før tunnelen mot Arna. Det var store materielle skader, men ingen personskade, sier operasjonsleder Morten Kronen til bt.no.

Lange køer

En politibil fra det andre ulykkesstedet rykket og var raskt fremme, samt politi fra Åsane. Ambulanse ble også sendt til stedet.

— Begge bilene måtte taues fra stedet. Det medførte til en del køer, spesielt siden det hadde vært en ulykke rett før på samme strekning, sier Kronen.

Klokken 16.45 opplyser politiet om at trafikken flyter igjen.

— Nå er det normal ferdsel med litt etterslep, sier Kronen.

I 2009 skjedde to ulykker bare noen hundre meter unna dagens ulykker. En kvinne omkom i den ene ulykken, to ble alvorlig skadet i den andre.

Se oversikt over alvorlige ulykker i Arna det siste tiåret i vårt ulykkeskart.

Publisert: