Her kommer «Småpudden »

Den nye gang-og sykkelbroen over Damsgårdssundet skal hete «Småpudden».

_HSK5378_3909c624k128dede7f22km7ffe.jpg

Det annonserte Bergen kommune på sine nettsider i dag.

— En viktig forbindelse får nå et typisk bergensnavn. Broen vil knytte sammen bysiden og Løvstakken og gi bedre tilgjengelighet for bolig- og næringsområdene på begge sider av broen. Vi gleder oss til byggingen av Småpudden starter i høst, sier byråd Filip Rygg, til kommunens nettsider.

Mange forslag

Totalt har det kommet inn 638 forslag til navnet. Av disse var det 425 unike alternativer.

En jury bestående av lokalhistoriker Jo Gjerstad, ordfører i Ungdommens bystyre, Lise H. Mjelde, og byantikvar Johanne Gillow mener «Småpudden» oppfyller alle kriteriene til juryen:

Bruken av ordet «Små» i navn og uttrykk er i det bergenske språket nesten utelukkende brukt i positiv og kjærlig betydning, som Smålungeren, småtøser og småboller

Småpudden er kort og enkelt å bruke og vil bli brukt i fremtiden.

Seks forskjellige forslagsstillere har lagt frem navnet, ifølge kommunens pressemelding.

De er :Ronny Linde, Jan-Andur Foss, Helge Strøm Nielssen, Laila Langeland, Pekka Wendelin Mykkeltvedt og Torill Hodneland.

Alle seks vil få hvert sitt eksemplar av Bergen byleksikon i premie.

Hederlig omtale

I tillegg opplyser kommunen at de vil gi hederlig omtale til de tre navneforslagene Damsbroen, Landgangen og Fløttmannsbroen.

— Jeg vil rette en stor takk til juryen, som har gjort et grundig arbeid med å gå gjennom alle forslagene, sier Rygg til nettsiden.

SMÅPUDDEN: Den for mange etterlengtede gang- og sykkelbroen over Damsgårdssundet blir over åtte meter bred på det bredeste. Illustrasjon: Bergen kommune/Rambøll AS.