- Skal han saksøke meg? Det tror jeg ikke noe på

Strippe-sak på bt.no er på vei til retten.

UENIGE: Daglig leder av strippeklubben Dreams i Bergen, Geir Carlsen, sier at Dreams nå tar ut stevning mot blant annet Agnete Strøm i Kvinnefronten og Ane Kristine Aadland (til venstre i bildet) i Ottar.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Daglig leder av strippeklubben Dreams i Bergen, Geir Carlsen, sier at Dreams nå tar ut stevning mot blant annet Agnete Strøm i Kvinnefronten og Ane Kristine Aadland i Ottar.

Carlsen krever en rekke uttalelser kjent døde og maktesløse.

Han sier til bt.no at de også vurderer å kreve erstatning, og at gevinsten i så fall vil gå til et godt formål.

Dette sa hun

Aadland saksøkes etter en uttalelse til bt.no i november. Da sa hun:

— De bryter likestillingsloven, de bryter arbeidsmiljøloven på det groveste og vi mener også at de bryter straffeloven når det er snakk om sexkjøp og prostitusjon. Vi kommer til å stå på til denne sjappen er stengt.

Les også

«Stengte» strippeklubben

Aadland tror ikke Dreams mener alvor.— Jeg står for alt jeg har sagt. Hvis han tror at det er måten å få oss til å holde kjeft på, så får han prøve det. Han har truet med å saksøke folk før. Jeg tror det ikke før jeg ser det, sier hun.

Fjernet artikkel

Ifølge Carlsen kan også bli aktuelt å gå til søksmål mot de to organisasjonene.

— Vi må få satt en stopper for løgnene. Vi har plukket ut uttalelser over tid. De sier at vi samhandler med menneskehandlere, og at vi bryter norsk og internasjonal lov, sier han.

Fredag skulle Geir Carlsen og Dreams møtt Kvinnefronten i Oslo tingrett for å få fjernet en appell på deres hjemmeside, men artikkelen ble fjernet før rettsmøtet som dermed ble avlyst.

Så vidt bt.no forstår, mener begge parter at de har vunnet saken. Det er imidlertid ikke klart ennå hvem som må dekke saksomkostningene.

Åpner ny filial

Tirsdag åpner Dreams ny filial i Kristiansand. Det blir nummer 3 i Norge, etter klubbene i Bergen og Trondheim. Geir Carlsen og Atle Maaø har gått sammen om nysatsningen.

— Jeg har registrert at de åpner i Kristiansand. Men vi jobber på et politisk plan. For oss er det en større sak enn Dreams. Vi har et forbud mot sexkjøp, og et forbud mot strippeklubben vil være en naturlig forlengelse. Vi ser at likestillingsministeren har sagt at de vil granske bransjen. Det ser jeg frem til. Det er ikke bare vi som står utenfor Dreams som ønsker et forbud, sier Ane Kristine Aadland.

Internasjonalt ansvarlig Agnete Strøm i Kvinnefronten vil ikke kommentere saken. Hun gikk i fjor til sak mot BA etter en leder om Dreams, men tapte i Pressens Faglige Utvalg.

Klagen gjaldt en nyhetsartikkel og en leder om Aaron Cohen, en profilert amerikansk talsmann for kriminalisering av kjøp av seksuelle handlinger.

Cohens besøk i november 2010 var finansiert av FOKUS, en paraplyorganisasjon Kvinnefronten er medlem av. Cohen skal i forbindelse med besøket ha oppsøkt strippeklubben «Dreams» og fått tilbud om kjøp av sex.

Strøm følte avisen fremstilte det som at hun regisserte hendelsen, og var også misfornøyd med lederen, men fikk altså ikke medhold.

Publisert: