Hendelsen skjedde på femmerbussen fra Bergen sentrum mot Åsane lørdag kveld. Kløvig hadde vært en kort tur i byen og var på vei hjem til Åstveit. Han fikk hjelp av medpassasjerer til å komme seg om bord fra Festplassen.

For stor plass

— Da kommer bussjåføren bak og sier at jeg ikke får være med. Han begrunnet det med at jeg tok for stor plass og at det ble for trangt for de andre å passere der jeg sto, forteller Kjetil Kløvig som kjører en såkalt rullestolskuter på sine mange turer til byen.

Han forklarer at det ikke var spesielt mange andre passasjerer i bussen.

Lam etter bilulykke

Kløvig er helt lam i den ene foten og delvis i den andre etter en bilulykke i 2001.

Administrerende direktør Roger Harkestad i Tide som opererer bussruten sier at de vil gjennomgå denne saken for å finne ut av hva som har skjedd.

— Vi har snakket med den aktuelle bussjåføren og her er det nok snakk om hans vurdering av sikkerheten om bord i forhold til fremkommelighet for de andre passasjerene, sier Harkestad.

- Men Kløvig sier han aldri før har opplevd at noen stiller spørsmål ved at han skulle ta for stor plass på bussen?

— Det er dette vi må finne ut av. Bussene er tilrettelagt for rullestoler, samtidig er bussjåførene suverene med tanke på å vurdere sikkerheten i den enkelte situasjon. Vårt mål er at vi skal ha en fast praksis på dette, sier Roger Harkestad.

Opplever hjelpsomhet

Kjetil Kløvig reiser stor sett med buss daglig til og fra byen. Å kjøre selv med rullestolskuteren ville ta en times tid hver vei. Kløvig er vant til å vente på neste buss dersom det er andre med rullestol eller barnevogner om bord i bussene.

— Som rullestolbruker opplever jeg bare hjelpsomhet og sympati. Det gjelder også fra bussjåførene. Jeg reiser så ofte at jeg kjenner de fleste på femmerbussen som går forbi der jeg bor, sier 46-åringen.

Flere passasjerer som var ombord på bussen har tatt kontakt med BT i etterkant av at saken var på trykk. De har oppfattet at Kløvig selv valgte å forlate bussen, og at bussjåføren ikke opptrådte klanderverdig.

Tide har kontaktet Kløvig og vil ha et møte med ham denne uken om videre praksis når det gjelder rullestolskutere på buss.