- 22. juli-toget er gått

Erna Solberg bruker 22. juli-rapporten til å snakke seg vekk, mener Jette F. Christensen (Ap).

Publisert: Publisert:

SVAR ERNA: Om Høyre ville tatt opp 22.juli-rapporten burde de gjort det da den var oppe i Stortinget, mener Jette F. Christensen. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

Høyre-lederens siste utspill mot Arbeiderpartiet er at 22. juli-kommisjonens rapport viser klart hvem som står for dårlig styring her i landet.

— Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport på hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme, sier Erna Solberg til Dagens Næringsliv.

Dette får Jette F. Christensen, Aps andrekandidat i Hordaland, til å reagere. Hun omtaler utspillet som «veldig underlig».

— Høyre har hatt mulighet til å stille mistillitsforslag etter rapporten. De kunne også stemt imot innstillingen da den var oppe, eller fremmet andre forslag. Det gjorde de ikke, og nå er det toget gått, sier Christensen.

— De vil heller bruke dette som en finte for å slippe å svare på vanskelige spørsmål.

Clemet startet debatten

Hun satt i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget da Gjørv-kommisjonens rapport var oppe til behandling, og påpeker at Høyres representant i komiteen var med på å levere en enstemmig innstilling til Stortinget.

Les også

Se Miljløpartiets utrolige oppslutning

Solbergs utspill om 22. juli-rapporten kommer etter at Civita-leder Kristin Clemet i går anklaget Stoltenberg for å ha sluppet for lett unna i den saken.Clemets angrep kom som svar på at Stoltenberg tidligere denne uken kritiserte Solbergs lederegenskaper. Stoltenberg har vært skeptisk til at Solberg ikke har avklart spørsmål om hvilke partier som skal danne regjering på borgerlig side, og hvilken politikk disse skal føre.

Vil ikke svare

Christensen mener at det Solberg nå sier virker som et forsøk på å unnslippe spørsmål om sammensetninger på borgerlig side.

— Jeg registrerer i alle fall at hun ikke har svart på disse spørsmålene, som velgerne trenger å få svar på, sier Christensen.

Les også

Her er Støres milliardløfte

— Vi jobber stadig med å skape et tryggere Norge. Jeg foreslår at Høyre bruker tiden på å avklare hvordan de vil styre landet sammen med Frp. Det er langt fra klart, sier hun.

-Drøyt utspill

Stoltenberg sier til NTB at han står fast på sin kritikk mot Solberg.

— Jeg fastholder at det er et lederansvar å avklare hva slags regjeringsalternativ man går til valg på når man har varslet det for snart åtte år siden, sier Stoltenberg.

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) kaster seg også inn i debatten. Til Klassekampen sier han at han synes Clemets utspill er veldig drøyt.

— Vi hadde en meget grundig debatt om Gjørv-kommisjonens rapport, og et samlet storting stilte seg bak rapportens konklusjoner, sier Støre.

Han mener Stoltenberg er en stor leder.

— Jeg har jobbet under mannen hver dag, hver uke, hver måned i åtte år. Hans politiske resultater taler for seg selv, og han er en av Europas største politiske ledere, sier Støre.

Publisert: