- Mistanken ikke svekket

Mennene i 20-årene som er siktet for voldtekt ved DNS, fikk fredag fire nye uker i varetekt.

Publisert:

OVERVÅKINGSBILDER: To av DNS' overvåkingskameraer fanget opp deler av det som politiet mener viser at mennene har forgrepet seg på kvinnen. Foto: POLITIET/OVERVÅKINGSKAMERA

Den siktede 21— og 23-åringen fikk fengslingsspørsmålet avgjort uten at de selv, politiet eller forsvarere var til stede i retten (kontorforretning).

De to mennene er siktet for i fellesskap å ha voldtatt en kvinnelig UiB-student (20) ved DNS.

- Ikke svekket

I fredagens kjennelse fra Bergen tingrett heter det blant annet at det «ikke er fremkommet opplysninger som skulle tilsi at mistankegrunnlaget mot noen av de siktede har blitt svekket siden forrige fengslingskjennelse.»

Les også

Ber om fire nye uker for voldtektssiktede

Les også

Kvinnens desperate kamp filmet

Tingretten skriver også at saken «i det alt vesentlige» er ferdig etterforsket, men at politiet venter på DNA-svar.Retten mener en eventuell rettssak tidligst kan starte i januar/februar 2013.

— Etter min mening er ikke bevisene så sterke som det retten mener, men jeg konstaterer at retten er av en annen oppfatning, sier Kaj Wigum, forsvarer for en av de siktede.

«Særlig utsatt situasjon»

De siktede ble fremstilt for varetektsfengsling første gang den 24. august, og anket da til lagmannsretten.

Men Gulating lagmannsrett kom én uke senere frem til at 21- og 23-åringen måtte bli sittende.

Gulating mente i sin avgjørelse at de to opptrådte kynisk og bevisst da de tok kontakt med kvinnen som befant seg i «en særlig utsatt situasjon».

«Etter rettens syn må det legges vekt på at det dreier seg om to unge menn som «kaprer» en sterkt beruset kvinne, og tar henne med til et utendørs kjellerrom, hvor de forgriper seg på henne», skrev lagmannsretten.

Publisert: