— Jeg er så glad! Nå får barna mine eget rom slik at de kan ha besøk. De kan få ro rundt seg når de trenger det og ellers leve livet som andre barn, jubler 37-åringen «Aisha».

Tilsyn

For ti dager siden skrev BTMagasinet om alenemoren som bodde i en knøttliten leilighet omgitt av tunge rusmisbrukere og psykiatriske pasienter mens hun ventet på kommunal bolig.

Tobarnsmoren fortalte om blod utenfor døren, nattebråk og redsel. I kjølvannet av reportasjen har Fylkesmannen åpnet tilsyn mot Bergen kommune.

REDD: Den lille leiligheten «Aisha» og de to barna bor i har bare plass til to senger. Om natten er moren våken likevel. Da samler narkomane seg utenfor blokken, og roper at de vil inn. For at barna skal sovne om kvelden setter moren på Disney-channel for å overdøver støyen.
BJØRN ERIK LARSEN

Nå kan «Aisha» og barna endelig flytte til et bedre nabolag. I dag hentet hun nøklene til den 67 kvadratmeter store leiligheten med hele tre soverom. I forhold til det hun kommer fra, er den kommunale boligen rene paradiset.

— Barna kan fortsette på den samme skolen som før. Jeg er kjempefornøyd, sier 37-åringen.

- Tøft

Advokaten hennes, Cecilie Wallevik, deler gleden, men hun er oppgitt over at det er nødvendig å gå til pressen for å få det man har krav på.

— Å stå fram i mediene er tøft, og det er utrolig at det er det som skal til for å få løst en sak som denne. Slik skal det jo ikke være, sier Wallevik.

«Aisha» og de to barna hennes flytter inn i den nye leiligheten i løpet av kort tid.