Skup-prisen til BT

Historien om Janne vant den gjeve Skup-prisen i kveld.

Den høythengende Skup-prisen for undersøkende journalistikk ble delt ut i Tønsberg lørdag kveld.

Juryen valgte å premiere to redaksjoner: BT for saken om Jannes historie og Dagbladet for «Null Ctrl»

Jannes histories historie vant nylig også den lokale prisen Gullparaplyen.

— Jeg vil først og fremst si takk til Janne og Ronny, som er noen av de varmeste og fineste menneskene vi har møtt, sier en av prisvinnerne, Ingunn Røren.

Les også

Folk må få vite, tenkte Jannes venninne. For det må aldri skje igjen.

— En stor ære

— Dette er først og fremst en pris til Janne og Ronny. Jeg vil spesielt takke dem for tilliten de ga oss da vi jobbet med saken, sier prisvinner Ingrid Fredriksen.

Ansvarlig redaktør i BT, Gard Steiro, sier prisen er en stor ære for avisen og det journalistiske håndverket som er utført, men at prisen er også et viktig signal til myndighetene.

PRISVINNERNE: Ingrid Fredriksen og Ingunn Røren. LASSE LAMBRECHTS

— Dette er en pris som gir et viktig signal til myndighetene om å gi Janne og Ronny den oppreisning de har krav på, sier Steiro.

Han legger til:

— Myndighetene burde ha oppdaget og grepet inn mot omsorgssvikten disse to ble utsatt for.

Diplomer

Ifølge juryformann Thor Woje var det 42 innsendte prosjekter i år, ti færre enn i fjor, men juryen har ikke hatt noen lettere oppgave av den grunn. Men to prosjekter skilte seg ut som aller best:

— Helt til siste runde var juryen enig om to prosjekter av svært høy kvalitet. Etter en lang og omfattende diskusjon viste det seg særdeles vanskelig å skille disse to. Derfor ble det bestemt at årets Skup-pris blir gitt til begge prosjektene, sa Woje.

Det ble også delt ut tre Skup-diplomer for fremragende gravejournalistikk. Diplomene gikk til Aftenpostens «Forsvarskuppene», NRKs «Fastlandsforbindelsene - fraflytting tross dyre bruer» og Adresseavisas «Helsereisene».