Tropisk på Ulriken i natt: - Det er litt kuriøst

Temperaturen på Ulriken var aldri under 20 grader natt til lørdag.

Publisert Publisert

UOFFISIELL REKORD: Temperaturen på Ulriken krøp aldri under 20 grader natt til lørdag. Bildet er tatt fredag kveld. Foto: Jannica Luoto

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det høyeste av de syv fjell rundt Bergen sentrum satte en uoffisiell temperaturrekord i natt.

Tropenatten er ikke godkjent, siden Meteorologisk institutt ikke har noen egen værstasjon på Ulriken som ligger 643 meter over havet. Det er Geofysisk institutt i Bergen som har temperaturmålinger på Ulriken.

– Det er litt kuriøst med tropenatt på Ulriken. Temperaturen på Florida var nede på 19,1 grader før midnatt, så vi hadde ikke tropenatt i Bergen, sier Gitte Flesland som er vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Bergen.

SÅ VARMT VAR DET: Den blå grafen viser temperaturutviklingen på Ulriken gjennom natten. Temperaturen var nær 24 grader rundt midnatt. Foto: Skjermdump Geofysisk institutt, Bergen.

– Kan komme opp i 30

Derimot er det fire andre steder i Hordaland som aldri var under 20 grader i løpet av natten. Det er Skjeggedal i Odda, Kvamsøy i Hardangerfjorden, Aksneset i Kvam og Ullensvang.

I Sogn og Fjordane fikk to av Meteorlogisk institutt sine stasjoner tropenatt. Kråkenes hadde minimumstemperatur på 20,4 grader, mens Njøs i Leikanger hadde 20,6 grader, melder meteorlogene på Twitter.

– Kan det bli en ny varmerekord i Bergen i dag?

– Jeg tror ikke vi slår rekorden på 32,2 grader fra i går, det skal godt gjøres. Og hvis det skal skje, må det bli tidligere på dagen enn i går fordi vi venter inn en front og litt mer vind. Men vi kan komme opp i 30 grader, sier Flesland.

– Feiret dere rekordtemperaturen på Meteorologisk institutt i går?

– Nei, jeg gikk hjem klokken 14. Og de som var på jobb i går ettermiddag, rakk knapt å springe en tur på do. Det ble sånt trøkk her, og vi var veldig populære, slår meteorologen fast.

– Bismak

– Hva tenker du om slike rekorder?

– Det er flere på jobb som kanskje er mer begeistret enn meg. Noen ganger kan rekorder ha en bismak. Det er de som synes at det har vært varmt nok og tørt nok lenge nok nå, utdyper Gitte Flesland, som selv tilbrakte den varmeste ettermiddagen i byens historie hjemme på terrassen.

Klokken 12.13 viste gradestokken 29,7 grader på Florida. Klokken 13.35 har temperaturen fått en opptur og det ble målt 31,2 grader.

Publisert