Her åpner Anne Gine Hestetun ny turistrute mellom Bergen og Fedje

Hver dag i sommer får turister muligheten til å oppleve skjærgården utenfor Bergen.

Publisert Publisert

KLIPPET SNOREN: Fylkesordfører Anne Gine Hestetun klippet snoren og var med på den første turen til Fedje. Her sammen med daglig leder Per Vold i Gulenskyss. Begge for anledningen i sognebunad. Foto: GØRIL SÆTRE

  1. Leserne mener

Lørdag gikk den første turen med M/S «Lovund Express» mellom Bergen og Fedje. Om bord var fylkesordfører Anne Gine Hestetun, som sørget for den offisielle åpningen av ruten.

Prøveordning

– Ruten er 100 prosent finansiert av eget selskap, og vi tenker på dette som en prøveordning, men vi har god tro på at dette skal kunne bli en permanent sommerrute Bergen- Fedje, sier Per Vold, som er daglig leder i Gulenskyss.

Turen starter i Bergen klokken 10. I rundt 20 knops fart beveger båten seg ut Byfjorden, via Alverstraumen, Lygra og Fosnstraumen til Fedje. Her er det ankomst klokken 12.

Aktivitetstilbud

På Fedje blir det et fire timers opphold der turister vil få ulike aktivitetstilbud. Fra 1. juli vil det være omvisning på Hellisøy fyr. Det er lagt opp til vandring med lokal guide som orienterer om historie/kultur og livet på øyen.

– Turen tilbake til Bergen går via Skjelanger, gjennom Herdlafjorden og Byfjorden og tilbake til utgangspunktet der vi legger til kai klokken 18, sier Vold.

Hurtigbåten skal gå daglig til og med 1. september.

GODVÆR: M/S «Lovund Express» på første rundtur Bergen-Fedje-Bergen. Foto: GØRIL SÆTRE

Inviterte gjester

– Frem til 16. juni vil båten hete M/S «Lovund Express». Den vil ta 97 passasjerer. Fra 16. juni overtar M/S «Tornerose», som tar 48 passasjerer. På den første turen hadde vi fullt belegg, men da hadde vi mange inviterte gjester med oss. Håpet er at både været skal være brukbart i sommer og at belegget også blir bra, sier Vold.

Bergen Reiselivslag og Fedje kommune har jobbet tett med Gulenskyss for å få etablert tilbudet.

Spennende nysatsing

– Jeg har all grunn til å tro at dette blir en suksess, både for Gulenskyss og Fedje-samfunnet. Det er en fin tur gjennom skjærgården, så ligger båten noen timer ute hos oss. Det er et godt tilbud, sier Fedje-ordfører Stian Herøy.

– Dette er en spennende nysatsing. Vi ønsker å doble antall tilreisende til regionen, og da trenger vi slike attraksjoner, som kan vise kysten og fjordene våre på en gode måte, sier Frode Fjeldstad, prosjektleder i Bergen Reiselivslag.

Andre ruter Gulenskyss opererer er Eidesvik-Espevær, Hellesøy-Hernar, Klokkarvik-Hjellestad og kabelfergen Mjånes-Hisarøy.

Publisert