Politiet: – Alt tyder på at personbilen kom over i motsatt felt

Sjåføren som kjørte personbilen som kolliderte med en turistbuss i Stryn, er midlertidig fratatt førerkortet. Politiet jobber ut fra en teori om at bilen kom over i feil kjørefelt.

Publisert Publisert

FLERE SKADET: Totalt 39 personer var involvert i ulykken, opplyser politiet. Foto: ODD SINDRE TONNING/FJORDINGEN

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Politiet i Stryn opplyser til BT fredag at både tekniske spor og vitneopplysninger peker i retning av at bussulykken i Stryn søndag skyldtes at personbilen kom over i feil kjørefelt.

Sjåføren av personbilen har midlertidig fått førerkortet sitt beslaglagt.

– Akkurat hva sjåføren har forklart blir litt for tidlig å si, ettersom vi fortsatt skal avhøre en del personer, sier politiførstebetjent Vidar Stavik ved Stryn og Hornindal lensmannskontor.

Minst én fortsatt kritisk skadd

Totalt ni personer ble sendt til Førde sentralsjukehus etter ulykken med alvorlige eller kritiske skader. I tillegg ble tre personer sendt til Haukeland universitetssjukehus. Mandag meldte Helse Førde at tilstanden ikke lenger er kritisk for to av de skadde. Minst én person skal fortsatt være kritisk skadet.

– Vi går ut fra at vi får beskjed fra Helse Bergen dersom tilstanden endrer seg på hun som er kritisk skadd, sier Stavik.

SKADET: De fleste av de skadde ble fraktet til sykehus i Førde, tre ble sendt til Haukeland. Foto: Marita Aarekol

Frykter flere ulykker

Både passasjerer og sjåføren i personbilen er belgiske statsborgere som hadde leid hytter lokalt i Stryn. Reisefølget var trolig på vei tilbake til hyttene da ulykken inntraff.

Passasjerene i bussen er fra Sør-Korea, mens sjåføren er litauisk statsborger. Bussen var på vei til Sogndal.

Ulykken skjedde ved Stavenestunnelen på fylkesvei 60 mellom Stryn og Loen. En strekning som lenge har vært ulykkesbelastet.

Politiet i Stryn er bekymret for at det kan komme til å skje flere alvorlige ulykker i sommertrafikken på den samme veien.

– Vi er alltid redde for det. Dette er en ulykkesstrekning, og vi merker oss at trafikken har økt kraftig. Spesielt Stavenestunnelen er utsatt, sier Stavik.

ULYKKESSTEDET: Ulykken skjedde utenfor Stavenestunnelen, like utenfor Stryn. Tunnelen er bare 111 meter lang. Foto: Marita Aarekol

Har lovet tiltak

Statens vegvesen har ifølge politiet lovet å komme med tiltak som å male tunnelveggen hvit og etablere rumlefelt på midtstripen.

– Vi håper dette skal skje så fort som mulig, sier førstebetjenten.

Fremover vil politiet foreta flere vitneavhør og skrive en teknisk rapport i tillegg til ulykkesrapporten som blir utarbeidet av Vegvesenet. Trolig vil ikke ulykken være ferdig etterforsket før til etter sommeren.

Publisert