Politiet slo til mot angivelig bordell-leilighet i Bergen

Samme dag som bergenspolitiet aksjonerte mot en leilighet i sentrum, ble en norsk mann pågrepet for hallikvirksomhet.

Publisert:

TOK SEG INN: Tirsdag kveld skal politiet ha tatt seg inn i denne utleide leiligheten, i en oppgang sentralt i Bergen sentrum. Det skjedde som ledd i en større etterforskning opp mot sexhandel-markedet, ledet av politiet i Trøndelag. En norsk mann ble tirsdag arrestert i saken. Han er siktet for hallikvirksomhet. Foto: ALICE BRATSHAUG

Tirsdag kveld slo politiet i Bergen til mot en leilighet helt sentralt i Bergen sentrum. På stedet skal politiet ha snakket om avdekking av et bordell i leiligheten.

— Vi bisto politiet i Trøndelag i en sak i går, ja, bekrefter Jarle Bjørke, leder for seksjonen for organisert kriminalitet i Vest politidistrikt.

Les også:

Les også

Herfra solgte kvinnene sex for flere hundre tusen kroner

— Det er snakk om en halliksak som er i en helt innledende fase av etterforskningen.

Bjørke bekrefter overfor BT at leiligheten som det ble aksjonert mot, er utleid for øyeblikket. Styrelederen i sameiet der leiligheten ligger, var onsdag informert om saken. Hun ønsker imidlertid ikke å si noe om den.

Mot sexhandel-markedet

Onsdag overlot bergenspolitiet ytterligere kommentarer til Trøndelag politidistrikt.

«HENGER SAMMEN»: - Det som skjer i Trondheim og Bergen henger sammen, sier fagleder Arild Hopsø i Trøndelag-politiet. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen

Der opplyser fagleder Arild Hopsø at de har en pågående etterforskning opp mot sexhandel-markedet, og at én person er pågrepet. Arrestasjonen skjedde i går, tirsdag.Hopsø bekrefter at politiet samme dag, i forbindelse med etterforskningen, oppsøkte én eller flere leiligheter i Bergen.

— Vi i Trøndelag leder etterforskningen, men vi samarbeider med politiet i Bergen om den. Den pågrepne mannen er norsk og blir siktet for hallikvirksomhet, sier Hopsø.

— Jeg vil ikke si om det ble aksjonert mot mer enn én leilighet i Bergen. Vi driver med etterforskning på ulike måter, men det er problematisk å si så mye mer. Vi er redde for bevisene i denne saken, siden etterforskningen er i en så tidlig fase.

Hopsø er svært tilbakeholden med opplysninger om den arresterte mannen.

— Pågripelsen skjedde ikke i Bergen, men i Trøndelag. Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Trondheim tingrett torsdag, sier Hopsø.

Han vil ikke kommentere om den siktede mannen eier eller leier leilighet i Bergen.

- Større sak

— Er det i denne saken avdekket sexsalg fra leiligheter i Bergen?

— Akkurat i dag vil jeg ikke si noe som helst mer om noe som helst. Mye arbeid gjenstår med avhør og etterforskning for øvrig.

— Regner dere dette som en større sak?

— Ja, svarer Hopsø kort.

— Er flere personer arrestert i saken?

— Jeg ønsker ikke å si noe om det akkurat nå.

Les også:

Les også

- Ble badet i dyreblod og måtte sverge på å adlyde

— Er noen kvinner tatt under beskyttelse som følge av etterforskningen av saken?

— Det vil jeg heller ikke si noe om.

Ifølge Hopsø er har de sett på halliksaken i «noe tid». Han oppgir at siktelsen mot den arresterte mannen «primært» er tatt ut etter ny straffelov.

Siden ny straffelov ble innført ved årsskiftet, kan formuleringen tyde på at i hvert fall deler av saken stammer fra 2015 – eller tidligere.

— Vi har vært i dialog med Bergen om saken på et tidligere tidspunkt enn i går. Det som skjer i Trondheim og Bergen henger sammen.

- Altfor stort kundegrunnlag

På spørsmål om omfanget av innendørs sexsalg i Bergen, svarer Jarle Bjørke på sett og vis ved å snu problemstillingen på hodet:

— Kundegrunnlaget er altfor stort. Dette er et marked styrt av tilbud og etterspørsel. Når norske menn velger å kjøpe unge damer, så kommer det noen og selger seg. Vi bør heller se sånn på det, enn å snakke stigmatiserende om kvinnene som prostituerer seg, sier seksjonslederen i bergenspolitiet.

— Kjenner dere til mange leiligheter der dere mistenker sexsalg? Eller sørger dere for å fjerne dem så snart dere får kjennskap?

— Det er mye som skulle vært gjort. Noe rekker vi, annet ikke. Det er avhengig av ressurser, sier Bjørke.

- Ikke sett før

Adresseavisen var først ute med omtale av saken på nett i dag. Til dem sier Hopsø:

— Fra vårt ståsted i Trondheim kan det se ut som sak av en størrelse som vi ikke har sett før innenfor dette segmentet.

At pågripelsen i den Trøndelag-styrte saken kommer nå, i en sak av denne typen, er neppe tilfeldig. I januar i år opprettet i hvert fall politiet i Trøndelag en ny menneskehandelgruppe.

Den skal, ifølge Adresseavisens omtale, forebygge og etterforske menneskehandel – og ble opprettet delvis som et resultat av at politidistriktet har ført få menneskehandelsaker frem til fellende dom i rettsapparatet.

Bergens Tidende har ikke fått kontakt med den siktedes forsvarer.

Publisert: