Stortingsrepresentant Kjersti Toppe fra Bergen nevnes som mulig nestleder i Senterpartiet.

— Ja, nå vil vi ta kontakt med Sogn og Fjordane og Rogaland for å sikre at vår landsdel blir godt representert i den nye partiledelsen. Ljones sier at når Liv Signe Navarsete fra Sogn og Fjordane går av, er det viktig at nye personer fra vest går på.

Hordaland vil ikke bli representert i valgkomiteen som skal utpekes 31. januar av landsstyret. Men både fylket nord og sør for Hordaland skal ha plass i komiteen. Dette går på omgang i Senterpartiet.

KANDIDAT 3: Tidligere statssekretær for Marit Arnstad i Samferdselsdepartementet, stortingsrepresentant Geir Pollestad fra Jæren, nevnes som mulig nestleder i Sp. Er trolig den med størst sjanse, men det kan bli brukt mot ham at han var forlover for partilederaktuelle Trygve Slagsvold Vedum i 2007.

Gode navnLjones vil ikke røpe hvem han ønsker seg som ny partileder etter Navarsete. Men han medgir at både Trygve Slagsvold Vedum og Marit Arnstad, som er nevnt hyppigst, er gode kandidater.

— Hvem ser du for deg fra Hordaland som kan få en plass i ledelsen?

— Vi har mange gode navn, Kjersti Toppe, Steinulf Tungesvik, Sigrid Brattabø Handegard, for å nevne noen.

- Og i beskjedenhet kanskje deg selv?

— Jeg kan også brukes, medgir Ljones.

Vedums forlover

BT vet at også Rogaland ønsker å spille inn et hett navn til en lederposisjon. Det er Geir Pollestad, fra Time på Jæren.

Han var statssekretær i Samferdselsdepartementet før han ble valgt inn på Stortinget i høst. Pollestad er jurist fra UiB og trebarnsfar.

Han var i 2007 forlover da Trygve Slagsvold Vedum giftet seg, så de står hverandre nær. Kanskje vil det bli brukt mot ham når maktkampen drar seg til i Senterpartiet.

I det politiske miljø regnes det som lite sannsynlig at Sogn og Fjordane får noen topplassering i den nye Sp-ledelsen etter seks år med Liv Signe Navarsete fra Lærdal.