Ordfører Trude Drevland (H) fikk i torsdagens BT krass kritikk for sin møtestil og rolle som ordfører. Den kritikken er det flere som mener er urettferdig, blant annet unge i hennes eget parti.

— Feil vei å gå

— Bystyremøtene kan være kjedelige nok i seg selv. Hvis man attpåtil skal fjerne det engasjementet hun tilfører, da er vi på veldig ville veier, sier bystyrerepresentant Sondre Rasch (H).

Også stortingsrepresentant Peter Christian Frølich (H) roser ordførerens engasjement, men sier at han kjenner igjen enkelte av beskrivelsene i BT.

— Noe av kritikken er isolert sett riktig, men jeg er opptatt av hvilke politikere man ønsker. Ønsker man en ordfører fri for ekte følelser, tror jeg det er feil vei å gå, sier Frølich.

Selv sier han at han har opplevd å bli kalt for «tomskalle» av en bystyrerepresentant på venstresiden etter et innlegg på talerstolen. Det synes han var helt greit.— Den dårligste tilbakemeldingen jeg kan få etter å ha vært på talerstolen, er ingen tilbakemelding, sier Frølich.

«Storm i vannglass»

De unge Høyre-politikerne er heller ikke enig i at ordføreren ikke skal mene noe om politikk.

— Går det ikke an å ha et skinn av blått når man er ordfører for Høyre? Jeg vil egentlig etterlyse mer politisk engasjement, sier Frølich.

Opposisjonspolitiker Julie Andersland (V) karakteriserer saken som «storm i et vannglass». Hun reagerer mest på måten kritikken kommer på.

— Denne saken er uttrykk for dårlig debattkultur. Det er ingen tvil om at ordføreren har et stykke å gå når det kommer til saklig språkbruk i bystyret, men det finnes formelle kanaler for å ta opp slik kritikk. Å ta en slik krangel i avisen er ingen av partene verdig, sier Andersland.

— Synes du ikke at så sterk kritikk av ordføreren har offentlig interesse?

Oppvaskmøte

— Jeg synes det har offentlig interesse, men det hadde vært ryddigere å ta dette opp i for eksempel forretningsutvalget. Jeg tror også offentligheten har mer interesse av viktige politiske saker som angår deres hverdag, sier Andersland.

Harald Schjelderup (Ap) understreker at han har tatt saken opp med Drevland personlig.

— Det er bare litt over et år siden jeg hadde en samtale med henne om dette på hennes kontor. En av dem som ba meg ta en samtale med Trude Drevland var en sentral bystyrerepresentant fra et av de borgerlige byrådspartiene, sier Schjelderup, som ikke vil si hvilken representant det dreier seg om.

Mandag har ordføreren kalt inn alle gruppelederne til et møte om saken på sitt kontor.

— Trude har masse positive egenskaper, som jeg også ble sitert på i gårsdagens avis, og det andre vil jeg følge opp på møtet på mandag, sier Schjelderup.