Gard Steiro slutter i BT

BTs sjefredaktør flytter over fjellet for å jobbe i VG. - Valget har vært vanskelig, sier Gard Steiro.

Publisert:

FLYTTER FRA BERGEN: – Det var denne jobben som kunne få meg til å forlate Bergens Tidende. VG er Norges beste redaksjon og har en unik digital posisjon. Jeg går til oppgaven med ydmykhet, men mest av alt gleder jeg meg til å bli kjent med nye kolleger og bidra til å videreutvikle journalistikken i VG, sier Gard Steiro, ifølge en pressemelding.

— Valget har vært vanskelig. Jeg har jobbet i Bergens Tidende i 15 år og har et kjærlighetsforhold til avisen. Den er blitt en del av meg. Jeg forlater en fantastisk redaksjon som spiller en svært viktig rolle på Vestlandet. Jeg vil takke alle de dyktige, lojale og inspirerende kollegene mine. De leverer journalistikk av høy kvalitet hver eneste dag. Det er jeg overbevist om de vil fortsette med, sier Gard Steiro, ifølge en pressemelding.

Styret i BT ble informert mandag om at Steiro slutter i avisen hvor han har vært sjefredaktør siden 2012. Steiro har takket ja til å begynne i ny jobb som nyhetsredaktør i VG.

- Et stort tap

Styreleder i BT og konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch, beskriver Gard Steiros avgang som «et stort tap for Bergens Tidende».

— Han er en usedvanlig dyktig og populær redaktør. BTs journalistikk har aldri vært bedre enn de siste årene. Mediehuset har satt nasjonal dagsorden, vunnet en rekke priser for undersøkende journalistikk, og er blitt kåret til Årets nettsted. Steiro har vært en avgjørende kraft gjennom en lang periode, sier Munch.

Jakter etterfølger

Han sier han samtidig har forståelse for at BT-redaktøren søker nye utfordringer.

— Når Steiro først forlater BT, er jeg glad for at Schibsted kan dra nytte av kompetansen hans i et av de andre mediehusene våre, sier han.

BT-styret vil nå sette i gang jakten på en etterfølger. Steiro vil inntil videre stå i stillingen, men skal etter planen begynne i VG til høsten.

- Imponert over BT

De ansatte i BT og VG ble informert om redaktørnyheten på et allmøte mandag formiddag.

VG er Norges ledende mediehus med 2,4 millioner lesere på nett, mobil og papir.

— Jeg har over tid vært imponert over den journalistiske utviklingen i BT under Gard Steiros ledelse. Noen av de meste omtalte sakene i norsk offentlighet de senere år har hatt sitt utspring fra hans redaksjon, og det er usedvanlig sterkt gjort med tanke på at BT er en regionavis. Gard har bekledd nær sagt alle posisjoner i en redaksjon, sier VG-redaktør Torry Pedersen, ifølge pressemeldingen.

Publisert: