Her kommer bobilen rett mot ham

– Det var manøvrering på millimeteren, dette!

Publisert:

To timer før en alvorlig frontkollisjon på Strynefjellet opplevde Geir Arne Midtgaard (70) noe som sitter i ennå.

Han var på vei over Strynefjellet onsdag. I en sving kommer en bobil kjørende rett mot ham. Han har minimalt å gå på i sitt kjørefelt da bobilen suser mot ham i 90-sonen.

– Gud hjelpe meg

– Da jeg kom ut av venstre sving, var det bare å trykke på bremsen og legge seg ut. Gud hjelpe meg, sier Midtgaard (70).

Nestenulykken ble fanget på et dashbordkamera på minibussen han kjører. Den viser en bobil som foretar en forbikjøring i en sving. Minibussen foran kjører sakte, trolig ser de på vestlandsnaturen.

Den lille bobilen kommer så rett mot 70-åringen, som er på vei fra Oslo til Måløy.

Men Midtgaard klarer å kjøre ut til siden og bremse kraftig ned. Grusen på siden av veibanen gir ikke etter. Og bremsene er gode. Han får heller ikke skrens.

Hørte suset fra bobilen

– Jeg hørte bare hvordan bilen suste forbi på siden av meg. Så tenkte jeg: Faen, det var ikke denne dagen jeg skulle fare, sier Midtgaard.

Han var skjelven da han kjørte inn til en parkeringsplass på Grotli for å roe seg ned. Der ble han sittende og se gjennom opptaket på dashbordkameraet for å finne ut hva som hadde skjedd.

– Hadde bremsene sklidd hadde dette vært katastrofe for tre biler. Jeg hadde perfekte bremser, de gjorde jobben sin, sier han og legger til:

– Det var manøvrering på millimeteren, dette!

Vil anmelde sjåføren

Han har ikke klart å tyde registreringsnummeret på bobilen som kom imot ham. Men han skal få hjelp av venner til å se nærmere på det. Finner de ut av det, anmelder han sjåføren.

– Ja, jeg håper de blir tatt, sier han.

Han har kjørt mye bil og vært sjåfør både på vogntog og taxi. Han har også kjørt bilen flere steder i Europa. Men noe slikt som dette har han aldri opplevd, understreker han.

Han har delt opptaket på Facebook, slik at folk skal se hvor nærme han var en ulykke.

– Jeg håper dette gjør at folk tenker seg litt ekstra om når de sitter bak rattet.

Kameraet i bilen viser feil dato og har vært lite brukt. Men nå har han bestemt seg for å kjøpe et mer avansert i tilfelle noe slikt skal skje igjen.

Publisert: