Kostbart slurv

Publisert Publisert

ET AV DE store spørsmålene rundt listekuppet i Frp, er hvorfor ingen har sladret. Det tre vet, vet som kjent alle, og her var det mange flere enn tre som visste. En festlig gjeng i Teknisk faglag av Det norske Arbeiderparti visste det, og hver av dem har sannsynligvis et nettverk. Det er ikke umulig at kuppet har vært tema på ulike arenaer, både i og utenfor fagforeningsmiljøet. Det er snarere umulig at det ikke har vært det.

Nå viser det seg altså at noen har prøvd å varsle om elendigheten. Varsleren tok like godt direkte kontakt med Youngstorget, og håpet nok på en reaksjon. Ap i Hordaland ble varslet, men ingenting ble gjort.

NÅ ER DET IKKE så rart at ikke de største varselklokkene begynte å ringe med en gang. Hvem kan tenke seg en slik problemstilling? Og avsender opererer åpenbart med falskt navn. Det kommer mye rart på e-post, og ofte er det greiest å svare høflig, og vise at e-posten er lest.

Men etterpåklokskap er som kjent den sikreste vitenskap, og i det lyset burde Ap selvsagt ha reagert sterkere da meldingen kom. Bare en liten telefon for å høre om noen i Bergen hadde hørt noen rykter, kunne kanskje ført til noe. Nå ble e-posten i det minste sendt videre til Bergen, og der er saken en annen.

SKULLE DET VÆRE bare et lite snev av sannhet i saken, ville det være ille for Ap. Ikke fordi noen mistenker partiet for å stå bak noen aksjon. Reaksjonene fra bystyrerepresentantene fra partiet bærer preg av genuin oppgitthet og irritasjon. Det ville likevel være en dårlig sak for Ap, fordi det er vanskelig å tro at ingen visste noe. Det er vanskelig å fatte at ryktene ikke har tilflytt en eneste Ap-sjel, og at det ikke ringte noen bjeller på partikontoret i Hordaland Ap da e-posten kom.

ARBEIDERPARTIET har, mer eller mindre selvforskyldt, kommet i en vond klemme. Kun full åpenhet herfra og ut, uten klønete bortforklaringer som dem Rune S. Opstad og Stian Nyhus har kommet med, kan redde ryktet i denne saken. Opstad har i tillegg satt sin sjef i en håpløs posisjon, etter at Kolberg gikk så knallhardt ut og avviste at noen visste noe.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  2. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  3. Turisthyttene har halv kapasitet i sommer. Likevel er det langt fra fullt.

  4. – Vaktene truet med utkastelse hvis vi ikke holdt større avstand

  5. MC-ulykke i Arnanipatunnelen

  6. WHO hyller Sveriges koronakommisjon