Reddet tre kvinner fra brann

Hunden Frøy ble nattens helt da en hytte brant på Vossestrand.

  • Liv Solli Okkenhaug
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Den 1 1/2 år gamle tispen Frøy var med eieren for å trene i Jordalen på Vossestrand i går kveld.

— Plutselig forsvant hun for meg. Det har aldri skjedd før, og vi lette til langt på kveld uten å finne henne, forteller eieren.

Til slutt måtte han bare reise uten hunden, men ga beskjed på gårdene i nærheten om den savnede hunden. En av gårdeierne lovte å ta vare på hunden hvis den skulle bli funnet.

Samtidig var tre kvinner på overnattingstur i en hytte som tilhører en av gårdene i området. Utpå kvelden hørte de en hund utenfor hytten. De tok Frøy med seg inn og ga henne mat, men slapp henne ut i tilfelle noen lette etter henne.

Frøy nektet imidlertid å gå sin vei, og ble sittende utenfor hytten i flere timer. Til slutt forbarmet kvinnene seg over hunden, og lot den komme inn i hytten igjen. Deretter gikk de og la seg.

— Klokken halv seks ble en av damene vekket av at hunden slikket henne i ansiktet og klynket, forteller ektemannen til en av kvinnene.

De hunden slo alarm, var det i siste liten. Det var nemlig tatt fyr i pipen, og hele hytten var full av røyk. De tre kvinnene og hunden kom seg ut, litt plaget av å ha pustet inn røyk, men uten større skader .

Hytten fikk store skader i taket i brannen. En av naboene som kom til for å slokke ble i etterkant fraktet til sykehus med lettere røykskader.

Hundeieren er glad han ikke fant igjen Frøy da han skulle reise hjem i går kveld.

— Nå må hun vel få noe ekstra godteri når hun kommer hjem, sier han.

Publisert

Les mer om dette temaet

HELTEN: Frøy (1 1/2) klarte å vekke de sovende kvinnene da hytten ble fylt av røyk. Men egentlig skulle ikke Frøy ha vært i hytten i det hele tatt.