Henter barna etter overfall

Foreldre på Hellen har begynt å følge barna til skolen etter at en 15-åring ble angrepet i helgen. - Ekkelt, det er jo skoleveien til barna våre, sier FAU-leder.

Publisert Publisert

HENTET AV TANTE: Tirsdag ettermiddag ble Marius (8) og Julie Strand Johansen (9) hentet av tanten Tone Holdhus Strand. - En slik hendelse er jo ubehagelig både for barn og foreldre, sier tanten. Foto: SEAN MELING MURRAY

  • Liv Solli Okkenhaug
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Vi er rett og slett veldig redde, og synes dette er veldig ekkelt, sier Camilla Hagen-Johansen, leder for FAU ved Hellen skole.

Barneskolen ligger ikke langt fra stedet der en 15 år gammel gutt lørdag skal ha blitt overfalt av en mann med hund.

Les også

Etterlyser mann med hund etter at 15-åring ble angrepet på tursti

Turstien der angrepet skjedde, er skoleveien til mange av elevene ved skolen.

— Jeg har snakket med flere foreldre som ikke tør å la barna gå alene til skolen slik de vanligvis gjør. Flere kjørte også barna til treninger i går ettermiddag og kveld. De bruker gjerne å gå samme vei når de skal til Stemmemyren for å trene, sier FAU-lederen.

-Ubehagelig

TURSTI: Det var i dette friluftsområdet 15-åringen skal ha blitt overfalt av en mann med hund ved 18-tiden lørdag. Foto: Eirik Brekke

Tirsdag ettermiddag blir Julie Strand Johansen (9) og Marius Strand Johansen (8) hentet fra SFO av sin tante Tone Holdhus Strand. Vanligvis går de hjem på egen hånd.

— Jeg henter de i dag fordi moren ikke kunne. Foreldrene ville at barna skulle bli hentet denne uken siden det kan føles litt utrygt for dem, sier tanten.

Søskenparet bor nemlig rett nedenfor inngangen til stien der angrepet skjedde.

— Det er litt ekkelt synes jeg, sier Julie.

— Til vanlig synes de ikke det er ekkelt å gå alene, men en slik hendelse er jo selvfølgelig ubehagelig både for barna og foreldrene, sier tanten.

Barnas mor, Hanne Holdhus Strand, håper overfallsmannen snart blir tatt.

— Vi vil ikke ha sånt tull i nabolaget vårt. Det er ikke noe kjekt at dette har skjedd så nærmt og at barna vet om det, sier hun.

Hun vil i første omgang at barna skal ha følge denne uken for å gi dem en ekstra trygghet.

— Man blir litt ekstra bekymret når sånt skjer.

Brev fra skolen

EKKELT: - Det er mange som er redde, det har jo skjedd på skoleveien til barna våre, sier FAU-leder ved Hellen skole Camilla Hagen-Johansen. Foto: SEAN MELING MURRAY

FAU-leder Hagen-Johansen synes det er skummelt å tenke på hva som kunne skjedd hvis det var et yngre barn som hadde blitt angrepet.

— Denne 15-åringen var jo så stor at han klarte slå fra seg og komme unna. Det hadde neppe en syvåring klart. Da vet vi ikke hvordan det hadde gått, sier hun.

Hellen skole har sendt ut et infobrev til alle foresatte om hendelsen.

— Der ber vi dem om å gi politiet beskjed hvis de har tips i saken. Vi synes det er skremmende at slikt skjer så nært skolen, så vi vil være særlig på vakt i tiden som kommer, sier fungerende rektor Bodil Wergeland.

Skolen har vært i dialog med FAU-leder og politiet om overfallet. Wergeland har så langt ikke fått tilbakemelding om at elever har vært opptatt av temaet.

— Men alle lærerne er selvfølgelig informert om episoden, slik at de skal kunne gi elevene faktabaserte svar hvis noen tar det opp, sier hun.

- Tror det er en i området

Flere beboere i området har ifølge FAU-lederen kjent igjen beskrivelsen av overfallsmannen, uten at de vet hvem han er.

— Men nå er det ingen som har sett ham de siste dagene. Jeg antar det må være en som bor i området her, så jeg håper virkelig de finner ham snart. Man kan jo aldri helt forsikre seg mot at lignende ting skjer, men det ville vært veldig betryggende om de fikk tatt denne personen. Det må jo også være ubehagelig for gutten dette skjedde med å vite at han er på frifot, sier hun.

Hennes egen datter på 10 år har fortsatt å gå til skolen på egenhånd, men hun går alltid sammen med noen andre.

— Hun får ikke lov til å gå der alene. Det er jo et litt avsidesliggende sti, sier Hagen-Johansen.

Tror på oppklaring

Politiet vil ikke gå ut med noen advarsel til foreldre i området.

— I og med at vi ikke vet hvem dette er, er det vanskelig å si om det er grunn til å være bekymret for barna i området. Men det er snakk om ett enkelt tilfelle, og vi har fortsatt tro på at vi vil finne vedkommende, sier Jannike Bremar Johannessen, politiførstebetjent ved volds- og sedelighetsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon.

Politiet har ifølge Johannessen fått flere tips fra folk som har sett en person som svarer til beskrivelsen av gjerningsmannen.

— Flere har gjort observasjoner i samme område, men ingen av dem vet mer om hvem personen er eller hvor han bor, sier hun.

15-åringen har gitt følgende beskrivelse av overfallsmannen:

  • Cirka 30 år
  • Cirka 175 cm. høy
  • Tynn kroppsbygning
  • Langt, mørkt, stritt hår til skuldrene
  • Vestlig utseende
  • Ikke skjegg
  • Leide på en liten hund, sort og hvit
Publisert