— Hvis jeg skulle satt sammen listen, ville i ikke Næringsrådet vært på listen. Jeg er usikker på hvor mye reell makt de egentlig har.

Sjefredaktør i Bergens Tidende, Gard Steiro, var klar i sin sak da han onsdag kveld ble spurt om hvilke endringer han ville ha gjort på listen over Bergens 10 mektigste om han skulle ha utarbeidet sin egen liste.

Det var under et debattmøte i regi av BT Almenningen at fire av dem som var kåret til Bergens mektigste møttes for å diskutere kåringen. Listen er utarbeidet av en jury bestående av Anne-Grete Strøm-Erichsen, Torstein Dahle, Bjørn Laastad og Benedicte Schilbred Fasmer på oppdrag fra Bergens Tidende.

- Bra at vi er på listen

— Det er mulig politikerne lytter til Bergen næringsråd, men jeg er usikker på hvor mye næringslivet selv lytter til dem, sa Steiro.

Sjefredaktøren havnet selv som nummer fire på listen, mens lederen av Bergen næringsråd, Marit Warncke, kom på en syvende plass. Hun var selv deltaker i panelet.

— Jeg synes det er bra at vi er på listen. Ikke for min egen personlige del, men på vegne av alle medlemmene våre. Hadde vi ikke vært der, burde jeg funnet noe annet å drive med, sa hun.

Skylder på mindretall

Den eneste politikeren på listen, Ragnhild Stolt-Nielsen, kom på en åttende plass. I en tilsvarende kåring for ti år siden tronet daværende byrådsleder Monica Mæland på toppen. I år ble Trond Mohn kåret til Bergens mektigste person.

Stolt-Nielsens arvtaker i byrådslederkontoret, Martin Smith-Sivertsen, mener en del av forklaringen på at byrådslederen ikke lenger er å finne på toppen har med bystyrets utforming å gjøre.

— For ti år siden hadde vi flertall i bystyret. Da er det klart at byrådslederen har større makt, sa han.

- Politikerne har rotet det til

Sistemann i panelet var Frank Nes, daglig leder i Bergen Live. Han var eneste representant fra kultursektoren på topp-ti listen, og representerte dermed en litt annen stemme i diskusjonen.

— Jeg mener politikerne har rotet det til for seg selv, spesielt på grunn av bybane-farsen. Jeg tror folk flest mister tålmodigheten. Den siste tids debatt om bybanetraseen har ikke vært en debatt, det har bare blitt tull.

LES MER:

LES MER: