Johannessen, som ble valgt til leder av Luster Ap i februar, er også partiets toppkandidat til neste års kommune— og fylkestingsvalg. Den endelige avgjørelsen er ikke tatt, men en enstemmig valgkomité har innstilt på Johannessen som listetopp. Det skriver Sogn Avis.

— Jeg er et politisk menneske. I tillegg er jeg veldig glad i Luster, som er en av de flotteste kommunene i Norge, sier Johannessen til BT om hvorfor han valgte å stille.

Likevel måtte han ha litt betenkningstid.

— Jeg fikk spørsmålet tidlig, men det er viktig å ta en gjennomtenkt beslutning når en sier ja til å stille.

Vil ta tilbake makten

Neste etter Johannessen på listen er Elin Hauge, som er partiets kandidat til vervet som varaordfører.

Tor Bremer, som satt på Stortinget fra 2009 til 2013 og er vararepresentant i inneværende periode, står på sjetteplass.

Det er tre perioder siden Ap sist hadde ordføreren i kommunen. Luster Ap og Johannessen vil sørge for at det ikke blir fire.

— Arbeiderpartiet har et mål om å få flest mulig ordførere. Vi er i siget lokalt og nasjonalt, og når en sier ja til å være listetopp, må en være ambisiøs både på vegne av partiet og seg selv. Jeg vil absolutt bli ordfører.

Inviterer bredt

Partiet er nå i gang med å snekre sammen neste års valgprogram.

— Det viktigste for oss er å få et godt program vi kan gå til valg på. Vi vil invitere til dialogmøter med ulike grupper for å få innspill til et program folk kan kjenne seg igjen i.

Johannesen gikk i fjor av som leder for Politiets fellesforbund, og skal etter planen ta over som lensmann i Sogndal 1. desember. Hvorvidt han må ta permisjon fra den jobben eller ikke mener Johannessen det er for tidlig å si noe om.

— Vi får ta en ting om gangen. Det er forskjell på å være ordførerkandidat og å bli valgt til ordfører. Det er velgerne som avgjør.