I krattet mellom disse husene ligger en tomt. Prisen? Ti millioner kroner.

– Det er bratt, ulendt og utfordrende, men for rette utbygger kan dette bli god butikk, mener megler Petter Mathiesen i DNB.

RÅTOMT: I krattet foran boligene ligger en tomt som nå er til salgs for ti millioner kroner.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Adressen er Leitet og beliggenheten i særklasse, men megleren legger ikke skjul på at det her må tenkes ut av boksen.

– Prisen er satt til ti millioner. Det er ikke avskrekkende om man tenker seg at det her kan reises en blokk med seks til åtte leiligheter, og hver av dem eksempelvis prises til 12-13 millioner kroner, sier Mathiesen.

Les også

Slo prisrekord med kvar si luksusleilegheit

«Majestetisk tronende»

Han ser for seg at kjøper er innovativ og reiser et signalbygg.

– Det er naturligvis begrensning i byggehøyde ettersom det ligger hus i bakkant, men den 846,6 kvadratmeter store tomten gir svært spennende muligheter, mener megleren.

I salgsannonsen som ligger på Finn heter det blant annet:

«Tomten har en nydelig beliggenhet, majestetisk tronende i Fløyens fjellside. Fra Småskansen ved Fløybanens mellomstasjon beveger man seg sydover langs Brattlien – til man ankommer Leitet, gaten som går parallelt med Fjellveien».

PANORAMA: Her er noe av utsikten man kan glede seg til fra tomten i Leitet.

– Her blir det panoramautsikt over Bergen sentrum, med vidstrakt utsikt både sørover mot søndre bydel og Løvstakken og nordvestover mot byfjorden og Askøy, sier Mathiesen.

Tomten er ikke regulert. Kjøperen er selv ansvarlig for å byggemelde samt fremskaffe bygningsmyndighetenes godkjennelse for den bebyggelse som er tenkt oppført på eiendommen.

SETT OVENFRA: Dette luftfotoet viser tomten i krattet mellom de bestående husene.

Det fremgår ellers av prospektet at kostnader i forbindelse med byggemelding, tilknytningsgebyr til vei, vann, kloakk, grunnundersøkelser, geoteknisk rapport m.m. påhviler kjøperen.

– Fjellsiden er tett bebygget. Dette er en av de siste ledige tomtene i dette området. De tre eierne har sittet på eiendommen i åtte-ni år. Nå ønsker de at rette kjøper og utbygger realiserer prosjektet, sier Mathiesen.

Publisert