Birgitte og Orion fant savnet kvinne: – Det var grådig kjekt å finne henne

71-åringen skulle på treff i Dale mandag, men forsvant sporløst. Ved 11-tiden tirsdag ble hun funnet av Birgitte Kristin Jordal og hunden Orion.

Publisert Publisert

GLADE: Birgitte Kristin Jordal tok med seg hunden Orien for å lete. Hun er svært glad for at de fant kvinnen. Foto: Arne Hofseth

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Birgitte Kristine Jordal meldte seg frivillig til å delta i letingen etter den savnede Vaksdal-kvinnen. Hun tok med seg hunden Orion og dro ut i terrenget. De gikk oppover stien Kyrarekkja, som går fra elven og opp til Dalestølen, da de fant 71-åringen. Funnstedet ligger sørvest for Dale sentrum, på knappe 200 meters høyde.

– Det var grådig kjekt å finne henne. Kvinnen var utslitt, men jeg tror ikke hun er skadet. Hun gikk ned igjen på egne bein, sier Jordal til BT.

SAMLET: 24 personer fra Sivilforsvarets fredsinnsatsgruppe på Voss, her samlet bak kommunehuset på Dale tirsdag, deltok i søket. Foto: Arne Hofseth

Lang natt ute

– Vi har funnet kvinnen i god behold, bekrefter operasjonsleder i Vest politidistrikt, Eivind Hellesund.

– Hun er sliten, medtatt og trøtt etter en lang natt ute. Sannsynligvis gikk hun seg vill mandag ettermiddag. Det er grunn til å tro at det har vært kaldt for henne.

Vel nede igjen fikk kvinnen tilsyn av helsepersonell.

Dukket ikke opp

– Har hun holdt seg i aktivitet hele natten?

– Det vil jeg tro, men vi har ikke detaljer nå.

71-åringen antas å ha gått hjemmefra i 14-15-tiden mandag. Da var hun ifølge politiet på vei til et pensjonisttreff i Dale sentrum, i Vaksdal kommune i Hordaland.

Møtet skulle starte i 17-tiden.

– Der dukket hun aldri opp, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt.

God form

Kvinnen ble oppgitt å være i god fysisk form. I 23-tiden mandag ble hun etterlyst av familien. Politiet gikk tirsdag morgen, i samråd med de pårørende, ut med etterlysning og bilde av den savnede.

Hele natt til tirsdag ble det lett etter kvinnen, og leteaksjonen fortsatte tirsdag.

Sea King-helikopter, hundepatruljer fra politiet, mannskaper fra flere Røde Kors-korps, ekvipasjer fra Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp og frivillige, inkludert kvinnens pårørende, deltok i søket.

– Det er vanskelig å si hva som har skjedd. Hun liker, ifølge det politiet har fått opplyst fra familien, å gå tur langs veien. Men hun kan også ha gått noen stier oppover i terrenget. Familien disponerer også en hytte i Bergsdalen, sa politiets operasjonsleder tirsdag morgen.

Politiet etterlyste da observasjoner fra publikum.

Publisert