Politiansatt under etterforskning i dopingsak

En politiansatt er under etterforskning i den store dopingsaken i Bergen der syv menn har blitt pågrepet og fengslet.

Publisert Publisert

UNDER ETTERFORSKNING: En ansatt ved Vest politidistrikt er under etterforskning i dopingsaken i Bergen der syv menn har vært pågrepet og fengslet. Foto: ODD MEHUS (ARKIV)

  • Per Lindberg
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det bekrefter politiinspektør Gunnar Fløystad overfor BT.

— Vi har kontaktet statsadvokaten og bedt om at et annet politidistrikt etterforsker saken. Det er en person ved gamle Hordaland politidistrikt som er under etterforskning i forbindelse med en større dopingsak som politiet i Bergen har etterforsket, sier Fløystad.

Nyheter hele døgnet:

Les også

Lik BT på Facebook

Han ønsker ikke å opplyse om vedkommende er politiutdannet eller sivilt ansatt, ei heller om det er en mann eller kvinne. Og heller ikke om vedkommende er suspendert.

Det var før jul dopingssaken ble rullet opp. Da ble en mann fengslet. Etter kort tid ble en ny mann tatt. I februar ble ytterligere tre menn pågrepet, og i april ble de to siste tatt. De syv mennene har blitt varetektsfengslet i lukkede fengslingsmøter, men flere av dem er nå løslatt.

Anonymt brev

For en tid tilbake mottok BT et brev fra en anonym kilde. I brevet beskrives det detaljert om opplysninger om saken. Mer oppsiktsvekkende er påstandene som kommer mot bergenspolitiet.

I brevet påstås det at «politiet i Bergen har ansatte som kjøper, bruker og muligens videreselger dopingpreparater».

Avsenderen begrunner brevet slik:

«Politiet er og skal være en respektert etat, og jeg respekterer politiet for den jobben de gjør. Men loven gjelder for alle uavhengig hvor en jobber, også for ansatte i politiet.»

BT har i lengre tid forsøkt å komme i kontakt med påtaleansvarlig på dopingsaken om brevet, uten å lykkes. Torsdag ettermiddag opplyste altså visepolitimesteren at en ansatt er under etterforskning.

— Vi tar selvsagt saken alvorlig, og derfor har vi bedt om at et annet politidistrikt etterforsker den, sier Fløystad.

Fire politifolk østpå

Onsdag kveld avslørte TV 2 at fire politiansatte på Østlandet var under etterforskning for å ha kjøpt dopingmidler fra et nettverk østpå.

Til sammen fire ansatte i politiet, minst to av dem ansatt i aktiv tjeneste som politibetjenter, har kommet i politiets søkelys under opprullingen av ligaen. Minst to av de fire har handlet dopingmidler på en kryptert nettside som brukes av ligaen for å formidle dopingmidlene, meldte TV 2.

Nå er altså en femte person under etterforskning, i Bergen. I forrige uke skrev BA at politifolk sto på kundelisten til dopingnettverket i Bergen. Politiadvokat Kristin Harstad ønsket ikke å kommentere opplysningene overfor avisen.

Onsdag kveld fikk BT opplyst fra flere at ingen politiansatte i Bergen skal ha vært under etterforskning i dopingsaken. Dette viste seg altså å være feil.

Publisert