Like etterpå fikk Audun beskjed om å rømme huset

Tre hus ble evakuert etter tunnelbrannen i Bremanger.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tilhengeren til en bensintankbil eksploderte i den undersjøiske Skatestraumtunnelen i Bremanger i Sogn og Fjordane i halv elleve-tiden onsdag.

Tilhengeren, som var fylt med 16.500 lister bensin, løsnet og vridde seg i fjellveggen.

Totalt er seks personer sendt til sykehus i Førde. Tre er lettere skadet, opplyser sykehuset.

Ni personer er evakuert på nordsiden, fra havnen og hus i nærheten. Blant dem er det eldre ekteparet Audun og Reidun Hunskår.

Les også:

Les også

Tankbilsjåføren holdt hodet kaldt

Les også:

Les også

Kjell Ragnar (71) reddet de to kvinnene inn i bobilen. Og rygget fra flammene.

Trodde det var øvelse

Mens Reidun ble igjen i huset, var Audun så nysgjerrig at han gikk ned til tunnelmunningen og tok bilder. Der så han en punktert tankbil og masse røyk.

TRAVELT: Nødetatene jobbet ved 15-tiden fortsatt på stedet. Her ser vi avkjørselen til Hunskår, der ekteparet Reidun og Audun ble evakuert.

Det tok lang tid før redningsmannskapene dukket opp.— Det gikk sikkert 15-20 minutter før vi så det første blålyset, sier Reidun Hunskår.

Da ble ekteparet beordret av politiet om å dra. De evakuerte var torsdag ettermiddag i Svelgen. De har ennå ikke fått beskjed om når de kan komme tilbake.

Video: Her velter røyken ut

«Veldig guffent»

Audun Hunskår har dårlig hørsel og kan ikke snakke med BT. Men de andre i følget forteller villig vekk:

— Det var veldig guffent. Jeg trodde først at røyken kom fra nabohuset, men sånn røyk kommer ikke fra et hus. Jeg tenkte at det måtte være fra tunnelen. Så hørte jeg minst to eksplosjoner, sier Reidun Hunskår.

Jeg tenkte at det ikke var bra å være der. Vi var de første som dro

Terje Pettersen

— Vi satt og spiste frokost. Jeg trodde det var en øvelse, at det var en sprengning, sier nevøen Terje Pettersen som bor med familien i en hytte i nærheten.

Så veltet røyken ut av tunnelen.

— Jeg tenkte at det ikke var bra å være der. Vi var de første som dro, sier Pettersen.

Video: - Bilen ble kastet bakover

SKREMTE FERIEGJESTER: Samboerparet Atle Nygård og Linda Christin Lilleskare med familie rømte til slektninger som bor i nærheten.

Redde barn

Atle Nygård og Linda Christin Lilleskare bor vanligvis på Bønes i Bergen, men ferierte med familien i et hus 200 meter fra tunnelåpningen da bensintanken eksploderte.

— Vi kjente røyklukt i huset, og da vi så ut vinduet veltet det en kolossal røyksøyle mange hundre meter til værs, forteller Nygård.

Samboeren, som er sykepleier, løp ned til tunnelen for å se om det var behov for hjelp.

— Vi har tre små barn. De ble veldig redde. Det var mange brannbilder og et helikopter, og situasjonen var uoversiktlig.

Da det var klart at sjåføren var kommet seg ut, og at ingen trengte akutt hjelp, evakuerte familien til noen slektninger som bor i nærheten.

— Heldigvis gikk røyken rett opp. Det kunne blitt katastrofalt hvis røyken hadde kommet inn i huset.

Publisert: