To menn til sykehus etter frontkollisjon i Lindås

Bilføreren som satt fastklemt er sendt med luftambulanse til Haukeland.

Publisert Publisert

TO SKADET: Oljesøl og store materielle skader på bilene gjorde at det tok halvannen time før fylkesvei 57 ved Hundvin i Lindås ble åpnet. Foto: Gunn Berit Wiik, Strilen

De to bilførerne som var involvert i en frontkollisjon på fylkesvei 57 i Lindås mandag morgen, er begge fraktet til Haukeland universitetssykehus.

– En ble sendt med luftambulanse, den andre ble hentet av ambulanse. Men mannen som ble sendt i luftambulansen, la seg selv på båren, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.

Bilfører satt fastklemt

Begge de skadede sjåførene er menn. En er i slutten av 20-årene, den andre er i 40-årsalderen.

Helse Bergen opplyser at begge er lettere skadet.

Ulykken, som skjedde like ved Hundvintunnelen på fylkesvei 57, ble meldt klokken 7.42. Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut.

Det ble tidlig meldt at én av de to bilførerne satt fastklemt.

Det tok rundt syv minutter fra brannvesenet begynte arbeidet med å få den fastklemte mannen ut, til politiet meldte at han var frigjort fra bilvraket – og at han selv kunne gå til båren i luftambulansen.

– I feil kjørebane

– Den ene bilen som kom sør fra Knarvik, kom over i motsatt kjørefelt og traff bilen som kom ut av tunnelen. Det var sjåføren i bilen som kom fra tunnelen som ble sittende fastklemt, sier lensmann Kjell Idar Vangberg i Nordhordland.

Bilføreren som kom over i feil kjørebane har fått beslaglagt førerkortet.

– Vi har ikke snakket med noen av mennene, de er begge på sykehus, opplyser lensmannen.

Store materielle skader

Ifølge Strilen var det en varebil og en personbil som kolliderte. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Det var store materielle skader på de to bilene, samt mye oljesøl, og det tok derfor tid å få ryddet ulykkesstedet. Veien ble åpnet litt før klokken 9.30, vel halvannen time etter ulykken. Det skal ha vært en del kø etter ulykken.

Publisert