Minnestund for Karoline Aadland etter flystyrten i Etiopia

Karoline Aadland (28) var en høyt verdsatt ansatt i Røde Kors. Mandag ble hun minnet av kollegene.

Publisert Publisert

MINNESTUND: Røde Kors holdt minnestund for Karoline Aadland mandag formiddag. Bernt Gudmund Apeland, generalsekretær i Norges Røde Kors, holdt tale. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mandag var kollegaer samlet til en minnestund ved Røde Kors-kontoret i Oslo. Minnestunden ble også strømmet til Røde Kors sine region- og lokalkontorer.

– Karoline hadde nettopp fylt 28 år og var på vei til Kenya og Burundi. Hun var på vei til å gjøre det hun elsket, nemlig å hjelpe andre, sa generalsekretær i Røde Kors Bernt G. Apeland under minneseremonien.

Røde Kors bekreftet søndag at Aadland fra Bergen var blant de savnede etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag.

28-åringen er bekreftet død, opplyser Utenriksdepartementet til BA mandag.

– De pårørende er varslet og er tilbudt konsulær bistand, sier pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker i UD.

Les også

Har funnet de svarte boksene fra ulykkesflyet

SAVNET: Røde Kors bekrefter at Karoline Aadland, økonomimedarbeider i internasjonal avdeling i Røde Kors, er blant de savnede etter at et fly fra Ethiopian Airlines styrtet på vei til Nairobi søndag. Foto: Røde Kors / NTB scanpix

Flagger på halv stang

Aadland var økonomiarbeider i internasjonal avdeling. Hun hadde jobbet i Røde Kors i under ett år da ulykken skjedde, men hadde gjort dypt inntrykk hos kollegene i organisasjonen. De er sterkt preget av hendelsen.

– Hun var et veldig varmt menneske som det var lett å komme i kontakt med. Samtidig var hun en veldig dyktig økonom, som hadde et stort ønske om å bruke ferdighetene sine til å hjelpe andre, sier Apeland til NTB.

Røde Kors har ikke mottatt noen bekreftelse fra flyselskapet eller myndighetene, og Aadland har derfor status som savnet.

Organisasjonen har fremlagt minneprotokoll på Røde Kors-kontoret i Oslo, og flagger mandag på halv stang.

– Positiv og kjempedyktig

Karoline Aadlands nærmeste sjef, Marte Kristin Fremstedal beskriver 28-åringen som et eneste stort smil og en flink økonom.

– Hun var kjempedyktig, kreativ og positiv. Hun elsket jobben og gjorde den utrolig grundig, sa Fremstedal under minneseremonien.

Mandag skulle Aadland vært i møte i Nairobi med kollegene sine for å diskutere tiltak mot korrupsjon, som var en av de mange tingene hun jobbet med innen økonomi.

– De er i sjokk akkurat som oss, sa Fremstedal.

Ingen overlevde da Boeing 737-flyet fra Ethiopian Airlines, som hadde 149 passasjerer og et mannskap på åtte om bord, styrtet mellom Addis Abeba og Kenyas hovedstad Nairobi. Ulykken skjedde søndag morgen, seks minutter etter at 737-maskinen tok av fra Etiopias hovedstad.

I SORG: Bernt G. Apeland, generalsekretær i Norges Røde Kors, skriver i kondolanseprotokollen. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

Familien setter pris på medfølelsen

Familien til Karoline Aadland (28), som var om bord i ulykkesflyet i Etiopia, setter stor pris på engasjementet og medfølelsen.

I en melding via NTB opplyser familiens kontaktperson Bjørn Richard Johansen at de mottok budskapet om at Aadland var om bord i ulykkesflyet med sjokk og vantro.

– Familien setter stor pris på engasjementet og medfølelsen som kommer til uttrykk i omtalen av Karoline, men ber om mest mulig ro til å bearbeide den ufattelige sorgen og tragedien som har rammet dem, opplyser Johansen.

Karoline Aadland var gift, men hadde ingen barn. Den nærmeste familien er nå samlet i Bergen.

Karoline Aadland var ansatt som økonomimedarbeider i Røde Kors og har tidligere arbeidet både i UNICEF og i Leger Uten Grenser. Hun hadde sin utdannelse fra Norges Handelshøyskole i Bergen.

Aadland hadde også opprettet og var leder for stiftelsen SOMTO i Norge. SOMTO står for «Somesha Mtoto», som er swahili, og betyr «Utdann et barn». Familien opplyser at SOMTO nå vil bli omdannet til en minnestiftelse for henne.

Publisert