Bil med tenåringer kjørte utfor veien og ned i elv. – De har hatt englevakt.

Dramatisk utforkjøring natt til søndag.

Bilen med tenåringene i skal ha kjørt utfor i en sving natt til søndag. Ifølge politiet var de oppegående etter hendelsen og fremsto uskadede.
Publisert: Publisert:

– Ifølge patruljen har de hatt englevakt, sier operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt.

Klokken 04.16 natt til søndag ble det meldt til politiet at en bil hadde kjørt utfor veien, ned en skråning og ned i en elv langs fylkesvei 615, cirka én kilometer sør for Hyen i Gloppen.

Ifølge Hellesund satt tre menn i 18–19-årsalderen i bilen.

– Utfor i sving

– De har kjørt utfor i en sving og havnet ned i elven godt på nedsiden av veien, sier Hellesund.

Politiet sier de har opprettet en sak, men at det er ikke er mistanke om påvirket kjøring, og at det heller ikke er tatt beslag i førerkortet.

Hentet opp

Rundt klokken 07 opplyste Hellesund at bilen fortsatt lå i elven. Tenåringene kom fra det uten alvorlige skader, ifølge politiet.

– Det blir litt arbeid med å få bilen opp, det må nok kran til. De unge mennene var våte og kalde.

Brannvesenet bisto med bergingen av bilen. I 08-tiden sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen at bilen er hentet opp. BT får opplyst at den ble vinsjet ut av elven og så løftet opp med kran.

– Det ser ut som at de involverte fikk helsetilsyn på stedet. Hva som skjedde med dem etter det, vet jeg ikke, sier Lund.

Brannmannen sier bilen ikke ble fylt med vann, men sto på noen steiner i elven, og at tenåringene skal ha kommet seg ut selv.

Publisert: