De vil asfaltere 170 kilometer vei

Lover 60 millioner ekstra til fylkesveiene.

Publisert Publisert

ASFALTALLIANSEN: Fylkesordfører Tom Christer Nilsen (H), Gustav Bahus (Frp), Mona Røsvik Strømme (H), Mona Hellesnes (V) og Terje Søviknes (Frp). Helt til venstre er BAs journalist Geir Kvile. Foto: PÅL ANDREAS MÆLAND

  • Pål Andreas Mæland
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Flertallskoalisjonen i fylkestinget — Høyre, Venstre og Frp - øker bevilgningen til vedlikehold på fylkesveiene i Hordaland med 60 millioner kroner.

Det fortalte partienes gruppeledere på en pressekonferanse i dag tidlig.

Seks prosent asfalteres

Økningen kommer på toppen av de 40 millionene som fylkesrådmannen hadde foreslått i sitt budsjettsforslag. Det betyr at 170 kilometer av fylkesveinettet i Hordaland kan få ny asfalt i 2015, noe som utgjør rundt seks prosent av fylkesveinettet.

Les også

Regjeringen gir en ekstra milliard til fylkesveiene

— Dette vil merkes av bilistene. 170 kilometer er veldig mye på ett år, sier Terje Søviknes (Frp).For noen år siden fikk fylket overdratt en rekke tidligere riksveier, noe som har gjort vedlikeholdsbøren langt større enn tidligere. Fylkesordfører Tom Christer Nilsen (H) sier at fylket har jobbet for gradivis å bygge opp vedlikeholdspotten.

Henter fra fond

— Men hvor tas de 60 millionene fra?

— De kan brukes takket være at fylkestinget var forutseende tidligere i år, og satte fjorårets overskudd inn på disposisjonsfond. Nå kan vi benytte oss av de midlene.

I tillegg til de 100 millionene til asfaltering, er det satt av 126 millioner til tyngre vedlikehold som mindre utbedringer, forsterking av bærelaget, drenering o.l.

I Hordaland er det 2900 km fylkesveier med fast dekke. Fylkespolitikerne kunne ikke i dag si hvilke deler av veinettet som vil nyte godt av vedlikeholdspengene.

Budsjettforhandlinger i dag

— Det er en faglig vurdering som Statens vegvesen gjør. Men med så mye penger til rådighet, vil hele fylket nyte godt av det. Vi regner med at asfalteringen vil bli spredd rundt i hele fylket, sier Søviknes.

I dag møtes partiene til budsjettdrøftinger på Stord, men det vil neppe komme endringer som er større enn asfaltpotten.

— Det vil nok bli enkelte endringer til, men dette er den største enkeltposten, sier Søviknes.

Publisert