Mens parkometerplasser fjernes fra gatene i Bergen sentrum, står gratis plasser ledige på Nøstekaien. Like bortenfor kjører bilene ned i Klostergarasjen for å betale dyrt for parkeringen.

Hemmelighet

Området på Nøstet er den gamle oppstillingsplassen for Askøyfergen. I dag er det bare hurtigbåten fra Askøy som slipper fotgjengere i land på kaien.

En bil svinger inn på en ledig gratisplass, og ut kommer en travel Kristoffer Nilssen. 20-åringen studerer på Nygårdshøyden og parkerer gratis på Nøstet hver dag.

— Nei, ikke skriv om dette da, ber han nå vi henvender oss.

Parkeringsplassene er en hemmelighet som ikke bør deles med for mange, mener han.

Sondre Thorsheim kommer sammen med tre venner for å kjøre av sted. Han fikk høre om dette stedet av en kompis for noen dager siden, forteller han.

- Praktisk

— Vi hører så mye om parkeringsplasser som skal fjernes i sentrum, men disse gjør de ingenting med, sier en av passasjerene og slår litt ut med armene.

— Det er jo veldig praktisk med en slik plass. Om jeg tar en tur på byen en kveld, kan bilen stå her hele neste formiddag. På en parkometerplass måtte jo bilen hentes før åtte, sier Thorsheim.

— Så lenge ikke altfor mange vet om det, legger en annen passasjer til.

Men hvem har ansvaret for den rare plassen med plass til flere titalls biler, så å si midt i sentrum? Det er ikke så lett å finne ut av. Samferdselsetaten i kommunen sender oss til Grønn etat, som sender oss tilbake. Men til slutt får vi snakket med Mogens Lock Hansen, spesialrådgiver i Grønn etat. Han innrømmer at det ikke er helt klart hvem som har ansvaret for plassen.

- Liten oppgave

— Det er planlagt å opparbeide området i forbindelse med et byggeprosjekt på nabotomten. Grønn etat har ansvaret for å lage en skisse av hvordan det kan bli, forteller han.

Nå vil han ta kontakt med Samferdselsetaten for å finne ut hvor ansvaret for de gratis parkeringsplassene ligger.

— Jeg har en liten oppgave der, sier han.

Visste du om parkeringssmutthullet? Fortell i feltet under.

- PRAKTISK MED EN SLIK PLASS: Sondre Torsheim fikk vite om parkeringsmuligheten for noen dager siden.
JO HJELLE
- NEI, IKKE SKRIV: Kristoffer Nilssen kunne tenkt seg¨å holde plassen hemmelig en stund til.
JO HJELLE