Samlet for å minnes venninnen

Vennene til Ida Sandven (18) som omkom i trafikkulykken ved Hemsedal kom sammen i kveld på Geilo og i Bergen.

MINNESTUND: Både i Geilo kulturkirke og ved Nordahl Grieg videregående skole er det minnestund fredag kveld. - Vi ønsker å gi dem dette tilbudet for at de ikke skal gå over helgen alene, sier assisterende rektor Lise Holsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

— Vi er i sorg alle sammen. Det er ufattelig trist, sier assisterende rektor Lise Holsen ved Nordahl Grieg videregående skole.

Ida var en jente som kjente mange, blid og med et vinnende vesen Rektor Marie Holvik

Ved skolen, hvor det var planleggingsdag fredag, er de dypt preget av dødsfallet. Fredag kveld åpnet de dørene, for dem som ønsket å samles der.

Kondolanseprotokoll

— Vi har tent lys og satt frem blomster og et bilde av Ida. Vi legger også frem en kondolanseprotokoll som de som ønsker kan skrive i. Jeg tror det vil være godt for mange å ha muligheten til å samles, sier Holsen.

Les også

Kriseteametutkalt i natt

I tillegg til henne var helsesøster og prest til stede sammen med flere lærere.Fredag kveld åpnet også kirken på Geilo dørene for dem som ønsket å minnes Ida Sandven.

Bilen 18-åringen satt i kolliderte med et møtende vogntog ved Hemsedal torsdag kveld. Hun ble fraktet til Ullevaal sykehus med ambulanse etter ulykken, men livet hennes sto ikke til å redde.

Minnestund på Geilo

Sandven var på vei til Geilo da ulykken skjedde. Det var også et hundretalls ungdommer fra Bergen sør, som skulle tilbringe langhelgen der.

TENTE LYS: 40 ungdommer møtte opp i kirken på Geilo for å minnes Ida Sandven.

Klokken 18 åpnet Geilo kulturkirke dørene for at de som fortsatt er der, og ville minnes Sandven.Rektor ved skolen, Lin Marie Holvik, var til stede sammen med den lokale kriseledelsen i Gol kommune.

Klokken 20.40 hadde nettopp de siste gått fra kirken.

— Et vinnende vesen

— Jeg er veldig glad for at jeg var her. Jeg tror det var godt for ungdommene og, at de kunne se et kjent fjes, sier Holvik.

Rundt 40 stykker besøkte kirken.

— De tente lys og laget minneprotokoll. Vi satt i fred og sørget sammen. Det ble en stille stund til ettertanke, sier Holvik.

Lørdag reiser hun tilbake til Bergen, hvor skoleledelsen skal planlegge hvordan de skal møte elevene mandag.

— Ida var en jente som kjente mange, blid og med et vinnende vesen. Dette berører veldig mange, sier hun.

Publisert:
DYPT PREGET: Rektor Lin Marie Holvik ved Nordahl Grieg videregående skole reiste til Geilo for å være sammen med dem som ønsket å samles i kirken fredag kveld.