Disse politistasjonene kan forsvinne

Over halvparten av stasjonene på Vestlandet kan bli nedlagt.

Utvalget som står bak politianalysen, har foreslått å legge ned 151 tjenestesteder. Listen bt.no har fått tilgang til, viser at over halvparten av tjenestestedene på Vestlandet kan forsvinne dersom forslaget blir en realitet.

Lensmann Asbjørn Dyrdal på Os mener kommunen fortsatt bør ha en egen politistasjon.

— Bør beholdes

— Dette er kun en anbefaling i forbindelse med en utredning. Hver enkelt politidistrikt må se på om denne analysen passer for oss. Men etter min mening bør Os kommune ha en egen politienhet, med den veksten vi har i folketallet, og avstanden til Bergen, sier Dyrdal.

**Slik ser listen ut:

Hordaland:** Bergen Sør, Bergen Vest, Askøy, Nordhordland (inkludert Austrheim, Fedje og Radøy), Fusa og Tysnes, Jondal, Masfjorden, Os, Osterøy, Samnanger, Ullensvang og Eidfjord, og Vaksdal.

Sogn og Fjordane: Askvoll, Aurland, Balestrand, Bremanger, Eid, Fjaler, Gaular, Hyllestad, Jølster, Leikanger, Selje, Vik og Årdal.

- Rart

I utredningen understrekes det at kuttlisten er basert på en modell, med utgangspunkt i definerte kriterier. «Kartet er ment som et utgangspunkt for videre diskusjoner, og politidistriktene må jobbe videre med modellen utfra lokal kunnskap og behov», skriver informasjonsavdelingen i Politidirektoratet i en epost.

Hele politianalysen finner du her (ekstern lenke) | Høringssvarene fra politiet finner du her (ekstern lenke)

Lensmann Odd Dale på Askøy mener det vil være rart hvis stasjonen forsvinner.

— Med den størrelsen og veksten vi har i folketallet, vil det være rart å legge ned kontoret. I dag er vi rundt 27.000 innbyggere. Ti år frem i tid kan vi være 35.000 mennesker, sier Dale, som spør seg hva alternativet er.

Tviler på realisering

— Jeg ser ikke for meg at Bergen sentrum skal bli en kjempestasjon. Hvis vi bare skal ha én stasjon vest for Bergen, så er det naturlig at det blir Fjell og Sund. Men avstandene er slik at jeg kjører like fort til Bystasjonen som til politistasjonen på Sotra, sier Dale.

Han tror ikke forslaget vil bli gjennomført.

— Jeg har et avslappet forhold til dette, og tror et distrikt av vår størrelse vil beholde en stasjon, sier han.

Lensmann i Nordhordland, Einar Vatne, ønsker ikke å kommentere forslaget.