Syyykt!! Skal vi gifte oss?

Gratulasjonene strømmer inn på Facebook til Os-gutten som vant 92,4 millioner.

MEGAFORTUNE.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Ifølge skattelistene er 20-åringen en fattig student. Nå kan han glemme alle økonomiske bekymringer, etter å ha vunnet jackpot på nett-automaten Mega Fortune.

— Jeg kunne ikke tro det og måtte ringe broren min samt noen kamerater. Det er umulig å sove, og akkurat nå svetter og skjelver jeg, sa han til Betsson.com tidligere lørdag.

Rekordvinneren har ikke svart på henvendelser fra bt.no, men bombarderes med gratulasjoner på Facebook.

Trodde han tullet

Han har over 800 venner på nettsamfunnet, og nyheten om supergevinsten sprer seg i rakettfart.

Noen av vennene trodde at han bare tullet.

Og jeg som ikke trodde på deg i går. Sykt!

Venn på Facebook

— Og jeg som ikke trodde på deg i går. Sykt! skriver en jente på Facebook-profilen til vinneren.

To andre vil gjerne gifte seg.

«Syyykt!! Skal vi gifte oss?», skriver en av dem.

Advarte mot å fortelle

Betsson advarte vinneren mot det som nå skjer:

— Jeg anbefalte ham på sterkeste å si det til færrest mulig. Hvis jeg hadde vunnet 92 millioner, ville jeg ikke fortalt det til noen. Vel, jeg måtte fortalt det til konen da, sier PR-manager Mikael Mellqvist.

Da de fikk kontakt lørdag formiddag, hadde han allerede ringt flere venner for å fortelle om gevinsten.

— Men han er selvsagt fri til å feire på sin måte, men jeg tror ikke han i sin villeste fantasi hadde forestilt seg det som skjer nå. Flere journalister har sagt at de kommer til å finne identiteten hans uansett hva vi gjør, sier Mellqvist.

Tidenes største

92,4 millioner er nemlig den største enkeltgevinsten noensinne i norsk historie, og tidenes største premie på nettspill i Europa.

Spillere fra hele verden har jaktet på jackpotten.

Det begynte med at 20-åringen fant 10 gratis lodd på sin spillekonto da han kom hjem fra kino natt til lørdag. På gratisrundene vant han først 46 kroner, satset fire av disse og økte gevinsten til 69 kroner.

På den ellevte runden smalt det.

Har ikke bedt om hjelp

Sjansen for å vinne er minimal.

— Den mest korrekte prosentsannsynligheten vi finner er: 0,000069%. Men det varierer ut i fra innsatsen man satser, og i dette tilfellet var insatsen relativt lav - så da er prosentsannsynligheten enda lavere, sier Mikael Mellqvist i Betsson.

Betsson gir nå både medieråd og økonomisk rådgivning til vinneren, det siste i samarbeid med en norsk bank. Foreløpig har ikke 20-åringen bedt om råd.

— Vi har ingen erfaring med større gevinster som dette. Det er også veldig spesielt, den største gevinsten noensinne. Vi har tilbudt ham å ringe 24 timer i døgnet, sier Mikael Mellqvist.

Han må blant annet regne med å betale skatt av gevinsten. Skattemyndighetene krever at gevinster fra pengespill på internett skal oppgis på selvangivelsen.

«I utgangspunktet er tilfeldige gevinster over 10.000 kroner skattepliktige med 28 prosent, mens alle beløp under denne grensen er skattefrie, står det i penge- og lotterilovgivningen til Kirke- og kulturdepartementet.

MEDIERÅD: PR-manager Mikael Mellqvist i Betsson har jobbet som journalist i 16 år. Nå har han sin fulle hyre med å håndtere pressepågangen rundt 20-åringen fra Os. - Vi har tilbudt ham å ringe 24 timer i døgnet, sier Mellqvist.
Publisert: